"Хворих з інсультами надходить більше, ніж із коронавірусом": лікар про ситуацію в Україні

"Хворих з інсультами надходить більше, ніж із коронавірусом": лікар про ситуацію в Україні

скріншот з відео / "Перший Кабельний"

Захворювання на коронавірус не відмінило інфаркти, інсульти, цукровий діабет чи інші хронічні захворювання.

Наразі вся увага громадськості прикута до коронавірусу, адже хвороба нова, маловивчена й іноді непередбачувана. У свою чергу, не зникли інші захворювання, такі, як інсульт, діабет тощо, а останнім часом кількість ускладнень від них зросла.

Про те, що  цього року звернули всю увагу на пандемію коронавірусу, та водночас лікарі мають надавати допомогу хворим із іншими хворобами, розповів Versii.if.ua головний лікар Центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківська Тарас Масляк.

"Це головний біль мій і проблема всієї України. Захворювання на коронавірус не відмінило інфаркти, інсульти, цукровий діабет чи інші хронічні захворювання. Ми бачимо, що до нас люди надходять із важкими ускладненнями. Їх не оглядають належним чином сімейні лікарі. Це не тільки у нас в Івано-Франківську. Така ситуація в усій країні. Спостерігається збільшення ускладнень, особливо, що стосується погіршення зору, слуху та діабету. Ми практично згорнули всі відділення і перепрофілювали. Але хірургію ми закрити не можемо, бо у людей є апендицити, перитоніти, холецистити", — розповідає  Тарас Масляк.

За його словами, зараз у хірургічному відділенні лежать усі хірургічні хворі. Також працюють малоінвазивна кардіологія, кардіохірургія, судинна неврологія.

"Повірте, хворих з інсультами надходить до лікарні навіть більше, ніж із коронавірусом. І смертність від інсульту зростає", — говорить лікар.

Він зауважує, що зробити лікарню лікарнею тільки для лікування пацієнтів з коронавірусом — нереально, бо немає куди подіти інших хворих.

Нагадаємо, що лікарі заспокоюють, що більшість перехворіє на коронавірус легко — 2-3 дня підвищеної температури, або взагалі безсимптомно. 

Кількість захворілих на коронавірус у світі наближається до 60 мільйонів

Кількість захворілих на коронавірус у світі наближається до 60 мільйонів

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація