Іноземець із "нецензурним" прізвищем подав до суду на український виш

Іноземець із "нецензурним" прізвищем подав до суду на український виш

Фото: УНІАН

В інституті неправильно записали його прізвище.

Студент Одеського національного політехнічного інституту на ім’я Vu Ngoc Huy (Ву Нгок Хуй) виграв судову справу проти свого вишу через неправильно написане прізвище.

Про це пише Громадське.

Іноземець під час зарахування до інституту надав паспорт та візу, в якій його ім'я з англійської транслітерували як "Ву Нгок Хиу". З таким написанням імені та прізвища студента зарахували до вишу, а через п'ять років на це ім'я видали диплом бакалавра і магістра.

Але через помилку у написанні прізвища іноземець не зміг захистити кандидатську дисертацію. Він звернувся до суду з вимогою визнати ним здобуття вищої освіти і дозволити захистити дисертацію під своїм прізвищем.

Суд задовольнив вимоги студента та підтвердив, що дипломи на прізвище Хиу належать людині на ім’я Vu Ngoc Huy (Ву Нгок Хуй українською).

Нагадаємо, раніше в Одеській області аерофотознімання зафіксувало на полі нецензурне висловлювання "х*й вам", вистрижене величезними буквами. Автора напису за допомогою знімання з висоти почали розшукувати прикордонники, проте поки безрезультатно. Хоча дехто приписує авторство місцевому фермеру. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація