Інваліди праці знаходяться під надійним захистом Новини компаній

Інваліди праці знаходяться під надійним захистом

Фондом постійно підвищуються соціальні стандарти обслуговування своїх підопічних / Фото: Четверта влада

Розмір виплат зріс у 18 разів і становить майже 1700 гривень.

Підтримка інвалідів праці, людей з обмеженими фізичними можливостями – обов'язок держави, який в Україні реалізується завдяки діяльності Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Протягом 15 років Фондом постійно підвищуються соціальні стандарти обслуговування своїх підопічних, виділяються значні ресурси на створення гідних умов для існування.

У Фонді розповідають, що за 15 років своєї роботи  на відшкодування шкоди, заподіяної працівникові внаслідок ушкодження його здоров'я або в разі його смерті, потерпілим виплачено більше 41 млрд. грн.

Щодо щомісячних страхових виплат, Фонд констатує стабільну тенденцію до зростання. Так, порівняно з 2001 роком, розмір виплат зріс у 18 разів і становить майже 1700 гривень.

Також значно зросли витрати на медико-соціальне забезпечення постраждалих внаслідок трудового каліцтва, майже у 9 разів порівняно з 2001 роком. На відновлення здоров'я та працездатності потерпілих, їх медичну та соціальну реабілітацію було використано майже 2,5 млрд. гривень.

За рахунок коштів Фонду потерпілі на виробництві регулярно отримують лікування в стаціонарних медичних установах, медичну реабілітацію, медичний та сторонній догляди, медикаментозні препарати, автомобілі. Зокрема, за період діяльності Фонду для інвалідів що отримали травми внаслідок трудового каліцтва придбано 5646 автомобілів.

Окрім цього, Фонд забезпечує своїх підопічних санаторно-курортним лікуванням, інвалідними колясками, протезно-ортопедичними виробами.

Важливо відзначити, що понад 90 відсотків видатків Фонду спрямовуються на прямі страхові виплати та медико-соціальні послуги потерпілим на виробництві та членам їх родин.

Сьогодні впевнено можна сказати, що Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві є однією з найбільш значимих і ефективних інституцій держави і надійним захисником мільйонів застрахованих осіб і сотень тисяч постраждалих на виробництві.

Особлива увага Фондом приділяється інтеграції людей з особливими потребами у сучасне суспільство, залученню їх до активного громадського життя, надання їм допомоги у психологічній і соціальній реабілітації.

 Ці люди, як кожен громадянин України, потребують самореалізації та духовного зростання.  Тому Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, реалізуючи соціальну політику держави, вже третій рік поспіль організовує проведення всеукраїнських спартакіад серед інвалідів праці з символічною назвою "Сила духу".

Цей загальнодержавний проект знайшов велику підтримку та схвалення першими особами країни, зокрема організаторів та учасників змагань відзначили і привітали Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, керівники органів влади, соціальні партнери. 

"Приємно бачити вас такими щасливими і натхненими, з неймовірним блиском в очах і жагою до життя. До повноцінного, багатогранного і справжнього життя. Це надихає та спонукає нас – тих, хто покликаний опікуватися вашими долями, до ще активнішої праці, додає нам ентузіазму та впевненості у вірності обраного шляху", - звертаючись до учасників змагань, зазначив директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, голова організаційного комітету та засновник спартакіади Валерій АКОПЯН.

Наступна публікація