Історія 4-річної дівчинки з Маріуполя, яку з мамою розлучили окупанти, отримала продовження

Історія 4-річної дівчинки з Маріуполя, яку з мамою розлучили окупанти, отримала продовження

4-річна Аліса з Маріуполя разом із мамою перебувала на території "Азовсталі".

Під час евакуації мирних жителів маму дівчинки окупанти залишили у фільтраційному таборі, а дитину саму доправили на підконтрольну Україні територію. На щастя, знайшлися рідні Аліси.

Про це повідомила повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Сьогодні до Запоріжжя, де тимчасово прихистили дитину, приїхав її родич. Наразі Аліса разом з дядьком прямує до безпечного регіону на заході України. Найближчим часом очікується зустріч дівчинки з рідною бабусею, яка приїде з Польщі. Маленьку Алісу буде передано їй під опіку як дитину, яка в умовах воєнного стану залишилась без піклування батьків", - розповіла Денісова.

Вона додала, що ця історія матиме щасливе завершення лише після звільнення мами дівчинки з фільтраційного табору та повернення її з окупованої території. 

Фото: фото: Наталя Нагорна

Людмила Денісова закликала міжнародні організації долучитися до визволення українців, які перебувають у полоні, задля поновлення права дітей на батьківське виховання, що передбачено Конвенцією ООН про права дитини.

Нагадаємо, що під час евакуації з "Азовсталі" окупанти розлучили 4-річну Алісу з мамою. За інформацією "Азову", мама дитини залишилася у фільтраційному таборі на території так званої "ДНР".  

Відео з Алісою з бункера "Азовсталі" вперше з'явилося 17 квітня. Тоді повідомлялося, що Аліса — донька військової медикині з Маріуполя.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація