Івано-Франківську область струснув землетрус: очевидці розповіли про жахіття

Івано-Франківську область струснув землетрус: очевидці розповіли про жахіття

Фото: Вікіпедія

Джерело землетрусу розташоване в районі м. Долина Івано-Франківської області на глибині 2 км.

Жителі міста Долина Івано-Франківської області та прилеглих сіл, де 1 червня зранку стався землетрус, розповіли ТСН.ua, як це було та що вони відчули.

"Це орієнтовно була 7 година ранку. Ми живемо на виїзді з міста, де приватний сектор, і біля наших будинків проходить траса "Івано-Франківськ-Стрий". І от завжди, коли їде вантажна машина, є легенька вібрація на вікнах, а цього разу я подумала, що вантажна машина заїхала просто у наше вікно. Ну це буквально було 2-3 секунди. Дуже сильне було тремтіння і ліжко трясло, і посуд у серванті", - розповіла Христина.

Дівчина із села, що поряд з Долиною, порівняла землетрус з вибухом газу. "Я подумала, що на кухні вибухнув газ, такий був поштовх і звук. У нас і двері самі відчинилися. Це було декілька секунд. Я потім дізналася, що магнітуда землетрусу була усього 2-3 бали, але я не думала, що це так сильно", - сказала Юліана.

Своєю чергою користувачі Facebook у спільноті "Долина:LIVE" також ділилися своїми враженнями:

  • Оля Фізер-Саламаха: "Це дійсно було щось. У нас дома склянки повністю затряслися".
  • Тетяна Надіївська: "У Княжолуці теж було відчутно".
  • Олена Курбакова: "В 7.33 в Долині. Два поштовхи".
  • Галина Стефанишина-Леськів: "Відчули. Шибки в серванті задзвеніли".
  • Діана Попадинець Яворів: "У нас було дуже сильно відчутно...Сидимо відходимо від шоку і страху".
  • Михайло Пилипів: "Я відчув файно. О 07:25 були сильні 3 (три) потужні коливання, в серванті склянка, посуд сильно задзвеніли".

Нагадаємо, як повідомив Головний центр спеціального контролю, землетрус 1 червня у Івано-Франківській області був потужністю у 3,2 за шкалою Ріхтера. Сейсмологи повідомили, що землетрус могли відчути люди всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах, але він не був небезпечним.

Повʼязані теми:

Наступна публікація