Із загиблими у Княжичах поліцейськими охорони прощалися під музику Морріконе

Із загиблими у Княжичах поліцейськими охорони прощалися під музику Морріконе

Фото: Фото Валерії Ковалінської/ТСН

Друзі жертв стрілянини обурені тим, що сталося.

У Броварах провели в останню путь загиблих у перестрілці з поліцейськими та КОРДівцями працівників державної служби охорони. Сліз не стримували ні родичі, ні друзі загиблих, ні досвідчені правоохоронці, які досі не можуть зрозуміти, як така трагедія взагалі могла статися, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Під моргом у Броварах із 9:00 години ранку почали збиратися люди. Напередодні прокуратура відмовилася віддавати тіла розстріляних поліцейських, але у вівторок родичі налаштовані рішуче – обіцяли ледь не силою забрати своїх дітей, щоб поховати. Близько 10:00 тіло Євгена Куртєва таки забирає катафалк та везе у Требухів – батьки, за православною традицією, привезли його на годину додому, аби в останній раз там попрощатися.

Рідні загиблих працівників Держслужби охорони не вірять у випадковість дій правоохоронців

Рідні загиблих працівників Держслужби охорони не вірять у випадковість дій правоохоронців

Олександр Орлов прийшов у морг за своїм сином. У нескоординованість дій правоохоронців і в перестрілку він, міліціонер з 20-річним стажем, не вірить. Переконаний, його сина просто розстріляли. "Навіщо розстрілювати машину поліцейську, в якій сидять співробітники у формі та двоє затриманих?", - не розуміє він. Не вірить у випадковість і друг Орлова Сергій Батюк. Він каже, що з тіла товариша вилучили сім куль, три з яких були у серці. Це він називає знищенням і замітанням слідів.

Зі сльозами прощалися із загиблими колегами і в Броварському районному відділі поліції. Молодих і веселих правоохоронців Сергія Орлова та Євгена Куртєва там любили та поважали. Місце для похорону обрали серед почесних громадян Броварів – на алеї слави. На прощання держохоронцям увімкнули композицію Енніо Морріконе з кінофільму "Професіонал".

Цього ж дня на базі спецпідрозділу КОРД у Києві провели в останню путь керівника відділу управління Віталія Валецького, який загинув у Княжичах. На церемонії прощання були колеги та рідні поліцейського.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація