Ізраїль ввів нові правила перебування для українців

Ізраїль ввів нові правила перебування для українців

Фото: unian.net

Таке правило вже почало діяти від 17 жовтня.

Ізраїль вводить в дію нове правило, що дозволяє розглядати за прискореною процедурою клопотання громадян України, які претендують на статус біженця, та швидко депортувати тих, хто не відповідає необхідним критеріям. Воно вже запрацювало від вівторка, 17 жовтня, пише ізраїльська газета "Вести".

Як зазначається, кількість українців, які прагнуть отримати статус біженця в Ізраїлі, набула критичної позначки. Тільки від початку цього року було подано 7 тис. клопотань, на яких прагнуть заробити українські фірми, що обіцяють швидку легалізацію в Ізраїлі, та ізраїльські адвокати, які займаються супроводом таких справ.

Згідно з чинними правилами, іноземець чекає на рішення спеціальної комісіі, яка розглядає його заяву та дає дозвіл або відмову. Іноді цей процес займає від кількох місяців до кількох років. Однак навіть тоді депортувати нелегала можна лише, якщо йому не загрожує небезпека у рідній країні.

Ситуацію в Україні було досліджено та експерти дійшли висновку, що вона більше не є небезпечною. Отже Ізраїль вирішив змінити свою політику щодо її громадян. І тепер ніщо не заважає обробити заявки за прискореною процедурою і винести вердикт про депортацію протягом семи днів. Навіть громадяни, які зуміють документально підтвердити проживання в зоні АТО, будуть розглядатися за звичайною процедурою без жодних гарантій, адже наразі на Сході України не ведуться активні бойові дії.

Газета пише, що Київ вже готовий прийняти своїх громадян, які нелегально перебувають в Ізраїлі. Посол Геннадій Надоленко в інтерв'ю радіостанції "КАН-РЭКА" розповів, що українська сторона була партнером у виробленні такої політики. Оскільки навколо проблеми безпідставної видачи склалася "ціла індустрія нелегальної міграції".

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп зупинив програму, введену його попередником Бараком Обамою, що захищає від депортації іммігрантів, які що незаконно прибули до США дітьми. У наслідок чого під загрозою депортації опинилися майже 800 тисяч молодих людей

Мій путівник. Ізраїль - козяча ферма та сендбординг посеред пустелі

Мій путівник. Ізраїль - козяча ферма та сендбординг посеред пустелі

Повʼязані теми:

Наступна публікація