Кабмін ліквідував урядовий офіс з євроінтеграції

Кабмін ліквідував урядовий офіс з євроінтеграції

Фото: УНІАН

Урядовці наголошують, що це лише технічне рішення

Кабінет міністрів постановив ліквідувати одразу кілька офісів і департаментів -  Урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Департамент з питань стратегічного планування та координації державної політики, Департамент з питань державного управління, Департамент з питань регіональної політики, Департамент забезпечення документообігу та контролю.

Про це йдеться у постанові Кабміну від 24 липня. 

Варто наголосити, що в цьому випадку йдеться не про ліквідацію відомства віце-прем’єрки Іванни Климпуш-Цинцадзе, а старої структури в секретаріаті Кабміну.

Зараз його функції виконує структура із дуже схожою назвою - Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції, генеральним директором якого з грудня 2017 року є Ольга Стефанішина.

"Це було технічне рішення про ліквідацію старої недіючої структури. Нині діючий урядовий офіс продовжує роботу, можливість його ліквідації навіть не піднімалася на засіданнях уряду", - пояснила у коментарі "Європейській правді" Ольга Стефанішина.

Нагадаємо, посол ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі радить створити окреме міністерство, відповідальне за євроінтеграцію, а також зберегти відповідний профільний комітет у Верховній раді.

Повʼязані теми:

Наступна публікація