Кабмін оприлюднив текст розпорядження про подовження контракту з Коболєвим

Кабмін оприлюднив текст розпорядження про подовження контракту з Коболєвим

Фото: УНІАН

У документі також визначено механізм нарахування очільнику компанії зарплати та премій.

Кабінет міністрів України опублікував текст розпорядження від 20 березня про подовження терміну повноважень голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрія Коболєва до 22 березня 2020 року.

Документ оприлюднено на Урядовому порталі.

"Подовжити строк повноважень голови правління акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" Коболєва А.В. від 23 березня 2019 р. до 22 березня 2020 року", - йдеться у тексті.

Згідно з документом, Коболєв має розділити компанію і газотранспортну систему до 1 січня 2020 року, забезпечити видобуток компанією та її дочірніми підприємствами не менш як 18,2 млрд куб. метрів природного газу і гарантувати транзит природного газу через українську ГТС до держав - членів Європейського Союзу після 1 січня 2020 року "шляхом створення необхідних юридичних і технічних передумов".

Водночас невиконання або неналежне виконання цих умов стане підставою для дострокового припинення його повноважень.

Окрім цього у розпорядженні також визначено обсяг можливих виплат очільнику "Нафтогазу".

"Узяти до відома позицію наглядової ради Компанії, зокрема стосовно рівня винагороди голови правління Компанії з 23 березня 2019 р., який становитиме 50 відсотків місячного посадового окладу, передбаченого контрактом, без виплати щомісячних та квартальних премій, з можливою виплатою премії за рік в кінці строку дії контракту в розмірі, передбаченому у фінансовому плані Компанії", - наголошується у документі.

Нагадаємо, раніше Кабмін анонсував проведення відкритого конкурсу на посаду голови правління НАК "Нафтогаз України". Голова НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв заявляв, що наміри уряду призупинити контракт з правлінням компанії та переглянути заробітні плати "є нелогічним", і більше того - незаконним. Чинний контракт з Коболєвим спливає 22 березня.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація