Кабмін розширив перелік дозволених видів діяльності під час карантину і закликав аптеки працювати цілодобово

Кабмін розширив перелік дозволених видів діяльності під час карантину і закликав аптеки працювати цілодобово

Фото: УНІАН

Уряд дозволив працювати ломбардам, а також компаніям, які займаються продажем запчастин і молодняка птиці.

У четвер, 2 квітня, Кабінет міністрів розширив перелік дозволеної під час карантину господарської діяльності, запровадженого через загрозу розповсюдження нової коронавірусної інфекції.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

"Під час карантину дозволено продаж запчастин для транспортних засобів, зокрема для тракторів та іншої с/г техніки; продаж добового молодняка свійської птиці; функціонування всіх видів фінансових установ, зокрема ломбардів і кредитних спілок", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього уряд рекомендував бізнесу сприяти зменшенню черг і скупчень відвідувачів у магазинах, забезпечуючи виконання запроваджених протиепідемічних заходів.

"Зокрема, працювати аптекам цілодобово; допускати відвідувачів до торгових залів, у розрахунку не більше одного відвідувача на 10 квадратних метрів площі, з дотриманням 1,5 метрової відстані між особами тощо", - наголосили у Кабміні.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста. За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше. Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація