Кабмін створив робочу групу для обговорення співпраці із Deutsche Bahn

Кабмін створив робочу групу для обговорення співпраці із Deutsche Bahn

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

Уже відбулося перше засідання групи.

Кабінет міністрів України створив робочу групу для обговорення деталей співпраці із німецькою компанією Deutsche Bahn.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

"Нам важливо, щоб підписаний на початку лютого документ про співпрацю із Deutsche Bahn враховував всі важливі аспекти, включаючи безпекову та соціальну складову. Ми усвідомлюємо, що "Укрзалізниця" - це стратегічно важливий для країни об’єкт. Тому зараз проводимо консультації з усіма зацікавленими сторонами, щоб почути всі думки", — заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук. 

До робочої групи, окрім прем’єра, увійшли представники Мінінфраструктури, "Укрзалізниці", профільного комітету Верховної Ради, а також ключових бізнес-асоціацій та профспілок. Зокрема, міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що наступного тижня його відомство проведе низку перемовин із парламентським комітетом, бізнес-асоціаціями,профільними організаціями та профспілками, щоб обговорити всі деталі угоди. 

"Олексій Гончарук наголосив, що українська залізниця залишається під повним контролем держави, тож пріоритет Уряду — захистити інтереси всіх людей, які працюють в компанії та створити сучасну, комфортну та безпечну залізницю, базуючись на німецькому досвіді", - повідомляє пресслужба Кабміну.

Нагадаємо, 23 січня прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що українська влада хоче віддати національному оператору залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG в управління на 10 років АТ "Укрзалізниця". Пізніше міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, що менеджерів найбільшого залізничного оператора Німеччини Deutsche Bahn зроблять спочатку радниками правління “Укрзалізниці", а потім, "можливо, змінять їхній статус".

Зазначимо, що 22 січня Міністерство інфраструктури підписало "Меморандум про взаєморозуміння" із найбільшим залізничним оператором Німеччини. Олексій Гончарук назвав цей альянс логічним продовження плану реструктуризації "Укрзалізниці".

Компанія Deutsche Bahn не збирається керувати "Укрзалізницею"

Компанія Deutsche Bahn не збирається керувати "Укрзалізницею"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація