Кабмін виділить близько 700 млн гривень на допомогу областям, які постраждали від повені - Шмигаль

Кабмін виділить близько 700 млн гривень на допомогу областям, які постраждали від повені - Шмигаль

Фото: Національний банк України

Додатково будуть виділені кошти Держлісагентству та Держводагентству, які ліквідовуватимуть наслідки негоди.

Кабінет міністрів виділить близько 700 млн гривень на допомогу західним областям, які постраждали від стихії, а також додатково будуть надані кошти Держлісагентству та Держводагентству.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час позачергового засідання уряду 25 червня.

"Сьогодні будуть ухвалені відповідні рішення. Уряд вже сьогодні виділить відповідні кошти за поданням ОДА, Держлісагентства, Держводагентства. Будемо ухвалювати рішення про виділення значної суми коштів з державного резервного фонду - це близько 700 млн гривень на потреби областей плюс додаткові кошти на агенції, які будуть ліквідовувати наслідки паводку і цієї стихії, долучатися відбудовувати дамби, берегоукріплення", - наголосив він.

За словами Шмигаля, уряд "включився і буде допомагати".

"Ми зараз отримали дуже серйозні зливи, коли за декілька днів випало понад 70% місячної норми опадів. Це призвело до колосальних, одних із найбільших паводків за останні 10 років у західних областях. Найбільше постраждала Івано-Франківська область. Є відповідна пріоритетність", - додав він.

Нагадаємо, 22 червня в Івано-Франківській та Чернівецькій областях через різке погіршення погодних умов та сильні дощі почалися паводки. У гірських річках рівень води піднявся до двох метрів.

Мешканців Чернівецької області попередили про можливу евакуацію через очікувану повінь. Так, упродовж 23-25 червня прогнозують значне підвищення рівня води у річці Прут, що загрожує підтопленням будинків. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація