Кабмін заснував стипендії імені Героїв Небесної сотні

Кабмін заснував стипендії імені Героїв Небесної сотні

Фото: УНІАН

Їх отримуватимуть найкращі молоді вчені та студенти.

Уряд заснував державні іменні стипендії найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції гідності та вшанування подвигу Героїв Небесної сотні. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні у середу, 15 листопада.

Рішення було схвалено без обговорення.

Загалом засновано 50 академічних стипендій на честь 10 наймолодших героїв Небесної сотні, а також 25 стипендій на честь 5 героїв для молодих вчених. Вони надаватимуться студентам та курсантам державних ВНЗ за 10 спеціальностями.

Стипендії виплачуватимуть щомісяця протягом навчального року у розмірі, встановленому Кабміном. Кожен ВНЗ зможе подати лише одного кандидата за кожною спеціальністю. Ним може бути студент чи курсант з активною громадянською позицією. Стипендії для молодих вчених призначатимуть щороку до Дня гідності та свободи, терміном на один рік. 

Для призначення стипендій Міністерство освіти і науки України створить конкурсну комісію, до складу якої увійдуть члени родин Героїв небесної сотні, чиїм ім'ям названа стипендія.

Нагадаємо, від 1 листопада стипендії українським студентам було підвищено на 18%. Це стосується як академічних, так і соціальних виплат.

Герої небесної сотні отримали звання Героїв України

Герої небесної сотні отримали звання Героїв України

Повʼязані теми:

Наступна публікація