Уряд остаточно затвердив електронний обмін документами

Уряд остаточно затвердив електронний обмін документами

Ілюстрація / Фото: УНІАН

Це заощадить час на доставку і обробку документів.

Від 1 жовтня 2019 року органи державної влади остаточно перейдуть до електронного обміну документами. До цього часу держоргани мають провести відповідні організаційні налаштування.

Таке рішення 4 вересня ухвалив Кабінет міністрів України, передає "Урядовий портал".

Міністр Кабміну Дмитро Дубілет, який відповідає за цю реформу, пояснив, що такі зміни скоротять час на доставку і обробку кореспонденції. Оскільки, замість того, щоб її доставляли кур'єри, документи надсилатимуть через цифрові сервіси. Крім того, нововведення стане першим кроком повноцінної цифровізації усього документообігу.

"Щомісяця державні органи надсилають один одному тисячі різних документів. Їх доставляють загальні та спеціалізовані поштові служби, бо це насправді тисячі документів. Від 1 жовтня обмін документами відбуватиметься повністю в електронній формі", - наголосив Дмитро Дубілет.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що органи держвлади мають повністю відмовитися від паперового документообігу. За його словами, поставлене завдання про перехід на електронну документацію дуже складне, але реальне для виконання. Відповідальним за цю реформу призначили Дубілета, який згодом пояснив, що йдеться про обмін документами між органами.

Крім того, він вважає більшість із документів, які переводять у цифровий формат, взагалі непотрібними. Дубілет анонсував їхню ревізію і випалювання. Разом з тим, повну діджиталізацію документообігу планують провести упродовж декількох років.

Хто вони - нові обличчя виконавчої влади

Хто вони - нові обличчя виконавчої влади

Повʼязані теми:

Наступна публікація