Канада продасть Україні снайперські гвинтівки

Канада продасть Україні снайперські гвинтівки

Фото: pixabay.com

Українська армія отримає канадську стрілкову зброю

Посол України в Канаді Андрій Шевченко повідомив, що наша країна знаходиться на завершальному етапі придбання канадських снайперських гвинтівок. Про це він заявив під час слухань у Постійному комітеті парламенту Канади із питань оборони, повідомляє видання Укрінформ.

"Після рішення Канади внести Україну до Контрольного переліку країн, до яких дозволені поставки автоматичної зброї кілька канадських компаній скористалися новими можливостями в Україні. Як вже стало відомо, ми наближаємося до закриття угоди на постачання снайперських гвинтівок", - заявив Шевченко.

Посол переконаний, що Україні та Канаді "необхідно більше співпрацювати". Шевченко уточнив, що Україна хотіла б, щоб Канада "дотрималася прикладу США та виділила кошти на поставку Україні зброї й обладнання".

Нагадаємо, у серпні повідомлялося, що канадська компанія PGW Defense Technologies передасть українським військовослужбовцям снайперські гвинтівки на суму 770 тис. доларів. Угода передбачала постачання систем снайперської гвинтівки LRT-3, 0,50 калібру, а також післяпродажну підтримку у вигляді обслуговування та навчання.

Снайпер, який розстрілював майданівців, донедавна служив у Нацгвардії України

Снайпер, який розстрілював майданівців, донедавна служив у Нацгвардії України

Повʼязані теми:

Наступна публікація