Канал "1+1" прокоментував ситуацію з новорічним випуском "Вечірнього кварталу"

Канал "1+1" прокоментував ситуацію з новорічним випуском "Вечірнього кварталу"

"1+1 медіа" переконана, що ми маємо жити у відкритому та толерантному суспільстві.

У зв’язку з дискусією, яка розгорнулась в соціальних мережах стосовно однієї з мініатюр новорічного випуску "Вечірнього кварталу" від студії "Квартал 95", телекомпанія "1+1" хотіла б дещо роз’яснити.

У мініатюрі про Буратіно дійсно, мали місце, на наш погляд, епізоди, які могли викликати звинувачення у неповазі до сексуальних меншин. Просимо вибачення за цей епізод та запевняємо, що у нас не було жодного наміру образити будь-кого. Телеканал "1+1" вилучив цю мініатюру зі своєї бібліотеки. 

"1+1 медіа" переконана, що ми маємо жити у відкритому та толерантному суспільстві. Саме тому, ми не хочемо уникати теми сексуальних меншин, яка є частиною сучасного життя, і висвітлюємо її, зокрема, у випусках новин. Водночас, очевидно, що наразі в ЗМІ відсутні стандарти роботи з такою темою, особливо, коли мова заходить про гумор. Ми готові надати наші інформаційні майданчики для такої дискусії та запросити інші медіагрупи, впевнені, ця тема є важливою для українського медійного простору загалом.

Також ми, як і студія "Квартал 95", надалі  будемо більш ретельно зважати на вибір, характер та підходи у висвітленні тем, які зачіпають повагу та інтереси сексуальних меншин. 

Впевнені, ситуація може та повинна стати поштовхом до конструктивного та відкритого діалогу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація