Капітанові танкера "Делфі", який зазнав аварії біля пляжу Одеси, повідомлено про підозру

Капітанові танкера "Делфі", який зазнав аварії біля пляжу Одеси, повідомлено про підозру

Фото: ДСНС

Його підозрюють у порушенні правил безпеки руху.

Капітанові затонулого біля Одеси танкера "Делфі" повідомлено про підозру. 

Про це повідомляється на сайті прокуратури Одеської області. 

Зазначається, що його підозрюють у порушенні правил безпеки руху та експлуатації водного транспорту, що створило небезпеку для життя людей. 

Зокрема, було порушено вимоги міжнародного свідоцтва про мінімальний склад екіпажу з командою із трьох, замість п'яти осіб. Крім того, попри втрату одного з якорів, непрацездатність головних двигунів судна, відсутність палива та попередження про погіршення погодних умов, капітан танкера "Делфі" відмовлявся від допомоги. Своїми діями він поставив під загрозу життя членів екіпажу та сторонніх осіб.

Поліція проводить досудове слідство у цій справі. Крім того, прокурори розпочали кримінальне провадження за фактом можливого порушення статутних правил несення прикордонної служби службовими особами ДПСУ. "Прикордонники, попри встановлення технічної несправності судна у ході його огляду та серйозних порушень в документації, не вжили заходів із затримання танкера та його конвоювання в найближчий порт, що сприяло виникненню аварійної морської події", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, танкер потрапив у кораблетрощу під час сильного осіннього шторму наприкінці листопада минулого року. Хвилями його прибило до берега, де він зачепився за хвилеріз та частково затонув. Власника зобов'язали прибрати "Делфі" до 31 березня або ж заплатити портовикам, щоб ці роботи виконали вони. Поки судновласник зволікає, а тому судно пролежить у морі щонайменше до кінця літа. На час курортного сезону його охоронятимуть. 

В Одесі біля напівзатонулого танкера "Делфі" поставлять охорону

В Одесі біля напівзатонулого танкера "Делфі" поставлять охорону

Повʼязані теми:

Наступна публікація