Карантин на Прикарпатті: які заходи запроваджують та які об'єкти закриють

Карантин на Прикарпатті: які заходи запроваджують та які об'єкти закриють

Фото: УНІАН

Карантин в Івано-Франківську триватиме тиждень.

В Івано-Франківську через спалах COVID-19 з понеділка, 22 лютого, вводять жорсткий карантин. У місті закриють розважальні заклади, спортзали, а ресторани працюватимуть лише на виніс. 

Про це у Facebook повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. 

Марцінків зазначив, що у місті від 22 до 28 лютого планують закрити спортзали, нічні клуби та розважальні заклади. Ресторани, паби та кав’ярні працюватимуть на виніс. 

Школярі 5-11 класів в Івано-Франківську навчатимуться дистанційно. Натомість учні 1-4 класів та вихованці дитсадків відвідуватимуть заклади освіти у звичному режимі. 

За словами міського голови, у місті безперебійно курсуватиме громадський транспорт та працюватимуть магазини та ринки. 

"Таке рішення ухвалили сьогодні на засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за участі головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка і міністра охорони здоров’я Максима Степанова", - пояснив Руслан Марцінків. 

Втім, карантин вводять не лише у Івано-Франківську. Жорсткі обмеження будуть діяти по всій області. Таке рішення ухвалили на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій, яка відбулася сьогодні, 17 лютого.

Отже, від понеділка в регіоні закриваються ресторани та кавярні (вони зможуть працювати тільки на виніс), закриваються кінотеатри, театри, нічні клуби тощо. Забороняються усі масові заходи, зокрема й заходи релігійного характеру.

На відміну від попередніх локдаунів ці обмеження не стосуватимуться спортивних клубів. Також працюватимуть дитсадочки, а учні молодших класів ходитимуть до школи. І нове - на вимогу урядовців, які були присутні на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій онлайн, буде обмежений в'їзд до області. Громадський транспорт курсуватиме без обмежень. 

"Будуть встановлені додаткові пости контролю. Це означає, що у тих, хто буде заїжджати в область, буде проводитись замір температури. Якщо будуть виявлятись ознаки хвороби, будуть ухвалюватися окремі рішення", - повідомив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук. 

Ситуація із захворюванням на коронавірус в області наближається до критичної - наголосив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Від учора він на Прикарпатті. Лікарні перевантажені. Тож йдеться про негайне розгортання додаткових ліжок - 600 нових місць обладнають вже до кінця тижня.

"Наші медики дуже розраховують на ці карантинні обмеження. Вони дадуть їм можливість хоч трохи перевести подих. Коли є карантинні обмеження, кількість надходжень зменшується. Коли їх немає, через певний час відбувається зріст важких випадків і госпіталізацій", - говорить головний лікар Івано-Франківської міської лікарні №1 Тарас Василик.

Доки триватимуть карантинні обмеження в області, наразі невідомо.

Нагадаємо, Івано-Франківська область лідирує за кільстю інфікованих коронавірусом людей в Україні. А тому головний санітарний лікар України Віктор Ляшко прибув на Прикараття, де, проінспектував два медичні заклади в Івано-Франківську. Там чиновники вирішили збільшити кількість ліжко-місць в медзакладах. Також через спалах коронавірусу в Івано-Франківську і складну ситуацію з місцями в лікарнях, мер Львова Андрій Садовий заявив, що місто готове прийняти до себе 100 пацієнтів з сусідньої області.

Коронавірус в Україні: від понеділка на Прикарпатті зачинять усі харчові заклади

Коронавірус в Україні: від понеділка на Прикарпатті зачинять усі харчові заклади

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація