Карантин – не привід для звільнення: що робити, якщо роботодавець змусив писати заяву

Карантин – не привід для звільнення: що робити, якщо роботодавець змусив писати заяву

Фото: ТСН.ua

Оскаржити своє звільнення можна впродовж місяця.

Попри те, що Кабмін радив підприємствам утриматись від звільнень працівників в період карантину, кількість безробітних в Україні збільшується. Про це розповіла у ТСН.Тиждень ексочільниця Центру зайнятості Ольга Макогон.

Фахівчиня розповіла, що роботодавці можуть схиляти своїх працівників до написання заяви, однак з такими проявами можна боротись.

"Дійсно, дуже багато людей звільняється і тому підтвердження – зростання кількості зареєстрованих безробітних. Роботодавець не має права примушувати людину до звільнення – Кодекс законів про працю не має таких підстав для звільнення, як "коронавірус" чи "карантин". Але все ж таки, якщо примусили звільнитись за власним бажанням чи за згодою сторін, ви можете звернутись зі скаргою до Державної інспекції з питань праці і звернутись за консультацією до профспілок, професійних юристів, або, якщо звільнення відбулося, протягом місяця оскаржити незаконне звільнення в суді", - розповіла Ольга.

У разі, якщо ви все ж втратили роботу, то від держави можна розраховувати на допомогу по безробіттю – в період карантину вона складає від 1000 грн до 8400 грн. а середній розмір – 3500-4500. Крім того Центр зайнятості пропонує курси підвищення кваліфікації або навчання новій професії чи додатковим навичкам, які можуть виявитись більш затребуваними.

Як і де правильно шукати роботу в період карантину - поради від ексочільниці Центру зайнятості

Як і де правильно шукати роботу в період карантину - поради від ексочільниці Центру зайнятості

Нагадаємо, найбільш затребуваними під час карантину виявились робітничі спеціальності, також можна знайти роботу в сфері онлайн-торгівлі. Пропоновані зарплати для робітників - 6-12 тисяч гривень. У сфері просування товарів онлайн можна знайти вакансії до 25 тисяч гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація