Карантин в Україні через COVID-19. У МОН розповіли, які учнівські олімпіади скасують, а які збираються перенести

Карантин в Україні через COVID-19. У МОН розповіли, які учнівські олімпіади скасують, а які збираються перенести

Фото: УНІАН

Відбудеться лише 9 із 26 олімпіад.

В Україні через запроваджений карантин Міністерство освіти і науки скасувало проведення учнівських олімпіад із 17 предметів. Відбудуться лише ті, які мають міжнародний рівень. Однак, їх перенесли на квітень. 

Про це повідомляє пресслужба МОН.

"Цьогоріч мав проводитися IV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з 26 навчальних предметів, однак у зв’язку з впровадженням загальнонаціонального карантину до 3 квітня буде проведено всеукраїнські етапи олімпіад з дев'яти предметів, їхні дати також зміняться", - йдеться в повідомленні.

Планується, що будуть проведені IV етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови і літератури, математики, біології, географії, астрономії, фізики, хімії, екології та інформатики.

Вони відбуватимуться в такі дні: 

1. Українська мова і література – 6-10 квітня, м. Харків.
2. Математика – 6-10 квітня, м. Миколаїв.
3. Біологія – 12-17 квітня, м. Одеса.
4. Географія – 6-10 квітня, м. Черкаси.
5. Астрономія – 13-17 квітня, м. Київ.
6. Фізика – 5-10 квітня, м. Решетилівка Полтавської області.
7. Хімія – 12-17 квітня, м. Житомир.
8. Екологія – 6-10 квітня, м. Славута Хмельницької області.
9. Інформатика – 12-16 квітня, м. Кропивницький. 

Зміни в олімпіадах / Фото: Міністерство освіти і науки України

Повністю скасовано проведення IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з таких предметів: англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова, правознавство, історія, економіка, інформаційні технології, трудове навчання (технології), болгарська мова та література, мова іврит та єврейська література, молдовська мова та література, новогрецька мова та література, польська мова та література, російська мова та література, румунська мова та література, угорська мова та література.

Зазначимо, що раніше Український центр оцінювання якості освіти переніс проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання через оголошення карантину в Україні. Пробне ЗНО з української мови і літератури відбудеться 4 квітня. Тестування з інших предметів - 11 квітня.

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко оголосив, що від 12 березня через коронавірус у столиці запроваджують план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня.

На карантин закриваються дитячі садки та школи. Крім того, буде обмежено проведення масових заходів. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. Наразі у Києві на грип та ОРВІ захворіло: дітей– 9 144 (зростання на 3,9%), дорослих – 5 055 осіб (зростання на 2,1%). До медичних закладів шпиталізовано 267 осіб, із них 207 – діти.

Пізніше, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях.

Коронавірус в Україні

Коронавірус в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація