Карантин в Україні. Чорнобильську АЕС через коронавірус закрили для відвідувачів

Карантин в Україні. Чорнобильську АЕС через коронавірус закрили для відвідувачів

Фото: theatlantic.com

Буде обмежено й міжнародні відрядження працівників станції.

Чорнобильська АЕС у зв'язку із запровадженим карантином через COVID-19, який в Україні вже забрав життя літньої жінки, обмежила екскурсії на територію станції. Вона буде зачиненою щонайменше до 3 квітня.

Про це повідомляє пресслужба ЧАЕС.

Тим громадянам, які вже забронювали візит через сервіс, на станції пропонують перенести його. Або скасувати і тоді гроші буде повернуто. Адміністрація також обмежить міжнародні відрядження своїх працівників за кордон та технічні візити іноземних спеціалістів на майданчик ЧАЕС.

"Для тих, хто вже забронював візит через сервіс visit.chnpp.gov.ua, буде запропоновано перенести дати на інший період, або ж, якщо перенесення неможливе, візит буде скасовано, а кошти повернуто. Крім візитів, адміністрація ЧАЕС обмежить міжнародні відрядження своїх працівників за кордон та технічні візити іноземних спеціалістів на майданчик ЧАЕС", - сказано в повідомленні.

У пресслужбі обіцяють, що коли буде відновлено ознайомлювальні та технічні візити, інформацію поширять на сайті ЧАЕС додатково.

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко оголосив, що від 12 березня через коронавірус у столиці запроваджують план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня.

На карантин закриваються дитячі садки та школи. Крім того, буде обмежено проведення масових заходів. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. Наразі у Києві на грип та ОРВІ захворіло: дітей– 9 144 (зростання на 3,9%), дорослих – 5 055 осіб (зростання на 2,1%). До медичних закладів шпиталізовано 267 осіб, із них 207 – діти.

Пізніше, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях.

Коронавірус в Україні

Коронавірус в Україні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Таємниці Чорнобиля
Наступна публікація