Кашлюк забрав життя 2-місячого немовляти у Львові

Кашлюк забрав життя 2-місячого немовляти у Львові

Діти в родині, де поширилася хвороба, не були вчасно щеплені.

Двомісячне немовля померло від кашлюку на Львівщині. За словами лікарів, хлопчика привезли на 10-й день хвороби, коли він уже задихався від нападів кашлю, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Три дні маля було в реанімації інфекційної лікарні, проте врятувати його не вдалося. Найвірогідніше, дитина заразилася від рідних братика і сестрички – дівчинка шести років та трирічний хлопчик теж перехворіли на кашлюк. У них щеплення від недуги не було. "Напади кашлю в дитини були виражені, дитина синіла. Ці приступи – вони надзвичайно перебігають тяжко, особливо в малюковому віці. Навіть може наступати зупинка дихання і потребує штучної вентиляції", - розповів завідучач відділення інтенсивної терапії Віктор Токарев.

Лікарі кажуть, що розпізнати це інфекційне захворювання вдається не одразу. Кашлюк починається як застуда, тільки без температури. Лише згодом починається спазматичний кашель аж до зупинки дихання. Цьогоріч, порівняно з минулим роком, хворих на кашлюк більше. Тільки у львівській інфекційній лікарні налічуєтсья з десяток недужих. "Єдиний надійний засіб профілактики – це є щеплення. За статистикою, яку ми ведемо з числа захворілих, 90% не щеплені. Це дуже важливо, я наголошую на цьому, при тому що вакцина зараз є", - акцентував заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Олег Когут.

На Львівщині 2-місячне немовля померло від кашлюку

На Львівщині 2-місячне немовля померло від кашлюку

Повʼязані теми:

Наступна публікація