Катастрофа MH17: нідерландський суд відмовився розглядати альтернативні версії

Катастрофа MH17: нідерландський суд відмовився розглядати альтернативні версії

Фото: Getty Images

У суді наголосили, що отримали багато запитів від сторони захисту на проведення додаткових розслідувань.

Нідерландський суд, який розглядає справу про катастрофу пасажирського літака MH17 в 2014 році на сході України, оголосив, що буде концентруватися на версії події, що викладена судовими слідчими.

"Перед стороною захисту не стоїть завдання довести правильність альтернативних сценаріїв того, що відбулося", — сказав один з суддів на слуханнях в середу, 25 листопада, інформує Інтерфакс.

За його словами, захисту потрібно просто довести, що конкретні звинувачення, що пред’являються їх підзахисному, позбавлені підстав. У суді наголосили, що отримали багато запитів від сторони захисту на проведення додаткових розслідувань.

"Деякі запити можна було б подати раніше", — зауважив суддя.

За його словами, чим пізніше подається запит, тим суворіші критерії для того, щоб він був схвалений судом.

Крім того, суддя додав, що у захисту немає необмежених прав на те, щоб запитувати додаткові розслідування. Суд повинен домогтися того, щоб розгляд справи проводилося без затягування часу.

Нагадаємо, раніше у Росії заявили, що більше не будуть вести консультації з Нідерландами та Австралією щодо збиття російським "БУКом" літака рейсу "МН17" над Донбасом. Бо нібито не бачать сенсу в їхньому продовженні, тож поклали відповідальність за зрив тристоронніх переговорів на Гаагу. Зокрема, через те, що нідерландська сторона в липні заявила про наміри подати позов проти Росії до Європейського суду з прав людини через збитий літак. 

Що нині зі справою збитого літака рейсу МН17 – Секретні матеріали

Що нині зі справою збитого літака рейсу МН17 – Секретні матеріали

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Доповідь щодо MH17: оголошено імена підозрюваних
Наступна публікація