Катували і били людину. ДБР розслідує справу проти СБівців

Катували і били людину. ДБР розслідує справу проти СБівців

Фото: Getty Images

У разі доведення вини силовикам загрожує до 8 років позбавлення волі.

ДБР розслідує справу щодо співробітників СБУ, які катували і били громадянина у лісосмузі, а потім змусили підписати процесуальні документи. Про це повідомила перша заступниця директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко.

Приводом для розслідування стало повідомлення голови Моніторингової місії ООН з прав людини. У ньому вказувалося, що у квітні 2016 року  силовики затримали громадянина, ім’я якого не наводиться, а після цього надягнули йому на голову мішок та вивезли до лісосмуги.

"Там кілька годин катували та били його, про що свідчать численні тілесні ушкодження різного ступеню важкості. Після цього постраждалого звільнили та доправили до лікарні з побоями. Щоб не поскаржився і не видав їх, правоохоронці погрозами змусили його підписати процесуальні документи", - йдеться у повідомленні Варченко.

Розпочали розслідування справи щодо співробітників Служби безпеки України, які, за попередньою версією, катували та...

Опубліковано Ольгою Варченко Вівторок, 10 вересня 2019 р.

Провадження розслідується за ч. 2 ст. 365 КК України - перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого.

"Якщо провину співробітників СБУ буде доведено у суді, їм загрожує 3-8 років позбавлення волі й заборона займати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом 3 років", - підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше Державне бюро розслідувань повідомило про підозру чотирьом поліцейським Індустріального відділення поліції Дніпропетровської області за катування людини. За допомогою сили правоохоронці намагалися змусити громадянина зізнатися у крадіжці. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація