Катування та зґвалтування у Кагарлику: слідчі закінчили досудове розслідування справи

Катування та зґвалтування у Кагарлику: слідчі закінчили досудове розслідування справи

Сторонам надали доступ до матеріалів справи 13 листопада.

Слідчі закінчили досудове розслідування у кримінальній справі стосовно 5 співробітників Кагарлицького відділення поліції в Київській області, яких обвинувачують у катуванні, викраденні та зґвалтуванні. Далі обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора. 

"Слідством встановлено, що зазначені працівники Кагарлицького відділення поліції для розкриття злочинів катували та незаконно позбавляли волі людей.

Зокрема задокументовано, що у січні 2020 року троє поліцейських, з метою отримання визнавальних показів за вчинення крадіжок, наносили двом потерпілим тілесні ушкодження по різним частинам тіла, перевозили їх у багажному відділенні автомобіля за околиці міста, застосовували електричний струм, після чого прикували кайданками до батареї в коридорі, де вони перебували до наступного дня.

Також за іншим фактом, який стався у травні 2020 року, з метою отримання зізнання, потерпілому було завдано 17 ударів руками та ногами по різних частинах тіла, внаслідок чого він отримав тілесні ушкодження легкого та середнього ступенів тяжкості", — йдеться на сайті. 

Нагадаємо:

За версією слідства, у травні 2020 року один із правоохоронців, перебуваючи у своєму службовому кабінеті, катував жінку, яку викликали до відділення поліції як свідка. Він вдягав на неї протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Керівник відділення, в свою чергу, знав про існування такої практики, проте не вживав жодних заходів реагування на неправомірні дії підлеглих.

  • У місті Кагарлик Київської області 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських місцевого відділення за підозрою у зґвалтуванні 25-річної дівчини.
  •  У Державному бюро розслідувань розпочали розслідування та оголосили підозру 29-річному оперативнику Сергію Сулимі та 35-річному начальнику сектору кримінальної поліції відділення Миколі Кузіву.
  •  26 травня обом поліцейським обрали запобіжний захід на два місяці у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
  • 22 червня Апеляційний суд м. Києва розглянув апеляційні скарги адвокатів підозрюваних щодо зміни останнім запобіжного заходу і ухвалив рішення залишити колишніх копів під вартою.
  • 25 червня відбулася перша пресконференція щодо резонансної справи: що розповіли адвокати постраждалої та сама потерпіла. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація