Катування та зґвалтування у Кагарлику: судитимуть п'ятьох правоохоронців

Катування та зґвалтування у Кагарлику: судитимуть п'ятьох правоохоронців

Фото: Національна поліція Київської області

У разі доведення вини вказаним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Колишньому начальнику Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, його заступнику-начальнику сектору карного розшуку та трьом оперативним працівникам вручено обвинувальні акти за вчинення катування, насильницького викрадення та зґвалтування.

Про це у середу, 2 грудня, повідомляють пресслужби Офісу генерального прокурора України та Державного бюро розслідування.

Так, слідством встановлено, що зазначені працівники Кагарлицького відділення поліції для розкриття злочинів катували та незаконно позбавляли волі людей.

"Зокрема задокументовано, що у січні 2020 року троє поліцейських, з метою отримання визнавальних показів за вчинення крадіжок, наносили двом потерпілим тілесні ушкодження, перевозили їх у багажному відділенні автомобіля за околиці міста, застосовували електричний струм, після чого прикували кайданками до батареї в коридорі, де вони перебували до наступного дня", — йдеться в повідомленні.

За іншим фактом, який стався у травні 2020 року, з метою отримання зізнання, потерпілому було завдано 17 ударів руками та ногами по різних частинах тіла.

"В ніч проти 25 травня 2020 року начальник сектору карного розшуку Кагарлицького відділення поліції разом із підлеглими, задля підвищення показників із розкриття злочинів, катували чоловіка, який раніше притягався до кримінальної відповідальності, шляхом нанесення тілесних ушкоджень, одягання протигазу, а також шляхом пострілу в бік потерпілого. У ту ж ніч правоохоронці катували жінку шляхом нанесення тілесних ушкоджень, одягання протигазу та перекриття доступу кисню до нього, після чого постраждалу зґвалтували", — повідомили в ДБР.

"Керівник відділення, своєю чергою, знав про існування такої практики, проте не вживав жодних заходів реагування на неправомірні дії підлеглих", — зазначили в Офісі генпрокурора.

У кримінальному провадженні стосовно 5 співробітників Кагарлицького відділення поліції до суду скеровано обвинувальний акт. У разі доведення вини вказаним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо:

  • У місті Кагарлик Київської області 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських місцевого відділення за підозрою у зґвалтуванні 25-річної дівчини.
  •  У ДБР розпочали розслідування та оголосили підозру 29-річному оперативнику Сергію Сулимі та 35-річному начальнику сектору кримінальної поліції відділення Миколі Кузіву.
  •  26 травня обом поліцейським обрали запобіжний захід на два місяці у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
  • 22 червня Апеляційний суд м. Києва розглянув апеляційні скарги адвокатів підозрюваних щодо зміни останнім запобіжного заходу і ухвалив рішення залишити колишніх копів під вартою.
  • 25 червня відбулася перша пресконференція щодо резонансної справи: що розповіли адвокати постраждалої та сама потерпіла

У Кагарлику суд відпустив з-під варти колишнього поліцейського, якого звинувачують у зґвалтуванні

У Кагарлику суд відпустив з-під варти колишнього поліцейського, якого звинувачують у зґвалтуванні

Повʼязані теми:

Наступна публікація