Керченський міст: через проблеми з ґрунтами проект будівництва залізниці "влетить у копієчку"

Керченський міст: через проблеми з ґрунтами проект будівництва залізниці "влетить у копієчку"

Фото: Reuters

Ґрунт частково не придатний для зведення насипу.

Будівництво залізничних підходів до Керченського мосту зіткнулося з проблемою: проект доведеться коригувати. Одна з причин — проблеми з ґрунтами. Це, за попередніми оцінками, потребує виділення ще до 3 млрд руб. з російського бюджету.

Про це пише «Коммерсантъ»

У ході реалізації проекту будівництва залізничних підходів до Керченського мосту з боку Криму виникли проблеми з ґрунтом, що використовуються для будівництва земляного полотна. Проект розробляв петербурзький «Ленпромтранспроект».

У російському Мінтрансі підтвердили, що необхідність повторних інженерних вишукувань викликана неякісним виконанням проекту, хоча в «Ленпромтранспроекті» уточнюють, що вина лежить на субпідряднику.

Ґрунт частково не придатний для зведення насипу.

Враховуючи важливість об'єкту, соціальну значимість і терміни будівництва, було прийнято рішення замінити ґрунт. Але в Криму зараз немає будматеріалів і вирішується питання, звідки привозити ґрунт.

У «Стройгазмонтажі» кажуть, що при цьому будівельно-монтажні роботи не зупиняються. «Компанією розроблений і реалізується механізм дій, які передбачають коригування окремих розділів існуючого проекту, що не вплине на загальний термін завершення робіт за проектом і запуск руху на залізничних підходах до мосту у встановлені терміни»,— підкреслили в компанії, запевнивши, що додатковий обсяг робіт не вплине на терміни будівництва підходів до мосту.

Але якщо ситуація затягнеться ще на пару місяців, існує ризик зриву термінів.

Остаточні рішення щодо можливого коректування вартості будівництва підходів можуть бути прийняті тільки після фіналізації проектної документації. Але будівельники моста запевняють, що на вартість і терміни здачі самого Керченського мосту це не позначиться. 

Через негоду тисячі автівок не можуть перетнути Керченську протоку

Через негоду тисячі автівок не можуть перетнути Керченську протоку

Джерело видання повідомило, що вони не займаються будівництвом підходів до Керченського мосту, а візьмуть на свій баланс вже готову залізницю, коли вона буде побудована.

 

Раніше повідомлялося, що через будівництво цього мосту економіка України зазнає значних збитків. На думку міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, тиск міжнародних партнерів на Росію і додаткові санкції проти російської держави можуть допомогти зупинити його будівництво

Водночас президент Порошенко доручив подати до суду на Росію через екологічну шкоду, яку спричиняє будівництво Керченського мосту. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація