Керівник міграційної служби спрогнозував, коли зникнуть масштабні черги за закордонними паспортами

Керівник міграційної служби спрогнозував, коли зникнуть масштабні черги за закордонними паспортами

Фото: УНІАН

Зараз у чергах за паспортами стоять майже 800 тисяч українців.

Багатотисячні черги на отримання закордонних паспортів повинні зникнути у квітні 2018 року.

Про це заявив керівник Державної міграційної служби України Максим Соколюк під час річної підсумкової колегії МВС.

"Всього 2017 року міграційною службою було видано понад 4 млн закордонних паспортів - це вдвічі більше, ніж 2016-го. Суттєве перевищення попиту спричинило чергу, яка на 15 січня цього року сягнула 775 тис. осіб. Введення в експлуатацію нових потужностей з друку бланків паспортів на поліграфкомбінаті "Україна" дозволить ліквідувати чергу до початку квітня 2018 року", - наголосив він.

Черги за біометричними паспортами в Україні зникнуть через 3-4 місяці

Черги за біометричними паспортами в Україні зникнуть через 3-4 місяці

За словами Соколюка, нині документи на виготовлення закордонних паспортів приймають 65 центрів.

Окремо очільник ДМС повідомив, що за минулий рік було видано понад 1 млн паспортів громадянина України у формі ID-карток, що в чотири рази більше, ніж за 2016 рік.

Як зазначив Соколюк, у найближчій перспективі українці зможуть в’їжджати за ID-картками не лише до Туреччини, а й до Молдови і Грузії.

Нагадаємо, у грудні на поліграфічному комбінаті "Україна" в черзі перебували понад 600 тис. заявок на біометричні паспорти, натомість він виготовляє лише близько 300 тис. паспортів на місяць.

Раніше в Києві через ажіотаж на біометричні паспорти було відкрито додаткове відділення паспортного сервісу. Тут планують обслуговувати до чотирьохсот відвідувачів на день. Працівники кажуть, що увесь процес подачі документів триватиме не більше 20 хвилин, і ще стільки ж очікування в черзі. Проте за такий сервіс треба викласти додатково 400 гривень.

Державна міграційна служба закликала українців не планувати закордонні поїздки без наявності чинного закордонного паспорта.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація