Керівник "РИА Новости Украина" не визнає провину у державній зраді - адвокат

Керівник "РИА Новости Украина" не визнає провину у державній зраді - адвокат

Фото: Reuters

Вишинський розцінює це як провокацію.

Керівник українського представництва російського інформагентства "РИА Новости" Кирило Вишинський не визнає провину у державній зраді.

Про це "Українській правді" повідомив адвокат Вишинського Андрій Доманський.

"Вишинський розцінює це як провокацію проти нього, як його переслідування. Він не визнає пред'явлену йому підозру", - сказав він.

Суд в Херсоні готується до обрання запобіжного заходу Кирилу Вишинському

Суд в Херсоні готується до обрання запобіжного заходу Кирилу Вишинському

Адвокат не змін прокоментувати, як керівник "РИА Новости Украина" пояснює вилучені під час обшуків речі, зокрема, російські ордени, оприлюднені СБУ.

"Щодо належності-приналежності доказів я не можу це якось коментувати, бо це є слідство. Тут доречно ставити питання людям, які це виставили на показ і про ці речі заявили. Хай хто заявляє про це – хай той дає і коментар, бо це порушення норм закону і таємниці слідства", - сказав Андрій Доманський.

Нагадаємо, керівник філії пропагандистського агентства “РИА Новости Украина” Кирило Вишинський був затриманий співробітниками СБУ 15 травня. Після проведених обшуків у приміщенні редакції йому закидають підривну інформаційну діяльність, антиукраїнську пропаганду в інтересах Росії. За даними Служби безпеки, російський журналіст навесні 2014 року відвідав окупований Крим, після чого готував статті з виправданням анексії. Він готував матеріали про підтримку терористичних “Л/ДНР”. При цьому фінансування на таку діяльність, за даними слідства, надходило через Сербію із Росії. Щомісяця - 53 тисячі євро. Під час проведення обшуків у Вишинського були знайдені паспорти громадянина РФ та України, а також російські державні нагороди.

Своєю чергою, російські пропагандистські ресурси стали на захист Вишинського. Міністерство закордонних справ Росії надіслало Україні ноту протесту через обшуки в офісі інформагентства.

Справою Кирила Вишинського займатиметься прокуратура АР Крим, яка на період окупації розташовується у Херсоні. За словами дружини затриманого, у Вишинського є “деякі” проблеми зі здоров’ям.

Повʼязані теми:

Наступна публікація