Керівник "РИА Новости Украина" Вишинский не може вийти з громадянства України - ДМС

Керівник "РИА Новости Украина" Вишинский не може вийти з громадянства України - ДМС

Фото: Reuters

Його звернення про відмову від громадянства не має жодних правових наслідків.

Головний редактор видання "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський, якого підозрюють у державній зраді, не може вийти з громадянства України попри свою заяву про вихід з нього.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив речник Державної міграційної служби Сергій Гунько.

За його словами, однієї лише заяви недостатньо для того, щоб вона мала якісь правові наслідки. Процедуру виходу з українського громадянства передбачено виключно для громадян України, які постійно проживають на території іноземної держави, тому звернення має бути до закордонної дипломатичної установи.

"Не знаю, чи він проживає постійно на території іноземної держави. Очевидно, що він до закордонної дипломатичної установи, до посольства України в іноземній державі наразі навряд чи зможе звернутися, враховуючи всю цю інформацію", - сказав Гунько.

Також у ДМС зазначили, що українське законодавство не передбачає вихід з громадянства, якщо особі повідомлено про підозру або є рішення суду, яке підлягає виконанню.

Окрім того, якщо громадянин України має також громадянство іншої держави, то у його правовідносинах з Україною визнають виключно як громадянина України.

Нагадаємо, 1 червня під час суду головний редактор видання "РИА Новини Україна" Кирило Вишинський звернувся до Путіна із проханням надати йому правову допомогу. Крім того, він звернувся і до президента України, і заявив про вихід з українського громадянства. 

Тисячі євро на місяць і відсутність реєстрації агентства: СБУ розповіла деталі у справі Вишинського

Тисячі євро на місяць і відсутність реєстрації агентства: СБУ розповіла деталі у справі Вишинського

Нагадаємо, керівник філії пропагандистського агентства "РИА Новости Украина" був затриманий співробітниками СБУ 15 травня. Після обшуків у редакції йому закидають підривну інформаційну діяльність та антиукраїнську пропаганду в інтересах Росії. 

Так, за даними Служби безпеки, російський журналіст навесні 2014 року відвідав окупований Крим, після чого готував статті з виправданням анексії. Він готував матеріали про підтримку терористичних "Л/ДНР". При цьому фінансування на таку діяльність, за даними слідства, надходило через Сербію із Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація