Керівників фірм підозрюють у заволодінні 11,5 млн грн бюджетних коштів на будівництві казарм у Маріуполі

Трьом керівникам підприємств-підрядників повідомлено про підозру.

Трьох керівників підприємств-підрядників підозрюють у заволодінні майже 11,5 млн грн бюджетних коштів на будівництві чотирьох казарм у м. Маріуполь Донецької області. Їм може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі.

Про це у четвер, 25 лютого, повідомляє пресслужба Генеральної прокуратури України.

Так, за даними слідства, у 2018 році під час виконання договорів на будівництво казарм, вони внесли до актів приймання виконаних робіт недостовірні відомості, завищивши обсяги підрядних робіт та використаних будівельних матеріалів, хоча фактично їх не виконували.

"Таким чином, учасники організованої групи заволоділи майже 11,5 млн грн бюджетних коштів, заподіявши державі збитки в особливо великому розмірі. Керівники підприємств-підрядників розпорядилися цими коштами на власний розсуд", - йдеться в повідомленні.

Зазначеній групі осіб за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил повідомлено про підозру за фактами заволодіння майном та службового підроблення.

Нагадаємо, що Дніпропетровська обласна прокуратура завершила слідство стосовно чиновника міської ради Дніпра, бізнесмена та представника Державної аудиторської служби. За версією слідства, вони привласнили понад 5,5 мільйона бюджетних гривень під час будівництва сміттєвого полігону. Чоловікам уже оголошено підозру. Тим часом місцеві жителі потерпають від нестерпного смороду, адже сміттєзвалище розташоване біля їхніх осель.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація