Кіберполіція та Facebook домовилися про блокування не верифікованих акаунтів кандидатів у президенти України

Кіберполіція та Facebook домовилися про блокування не верифікованих акаунтів кандидатів у президенти України

Фото: Associated Press

Наразі лише 9 з 44 кандидатів мають підтверджені акаунти.

Компанія Facebook буде видаляти не верифіковані акаунти кандидатів у президенти України у своїх соціальних мережах. Відповідних домовленостей досягли кіберполіція України та офіс Facebook.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Ми виявлятимемо фейкові профілі у Facebook та Instagram, створені у період передвиборчої агітації, які використовують імена офіційно зареєстрованих кандидатів у президенти України. А адміністрація соціальної мережі блокуватиме ці сторінки", - сказав міністр.

Аваков нагадав, що верифікована сторінка має блакитну позначку “blue badge” і саме такі сторінки кандидати можуть використовувати для інформування своїх виборців.

Щоб отримати допомогу у верифікації профілей, кандидату або його довіреній особі в загальнодержавному окрузі необхідно написати заявку на пошту elections@cyberpolice.gov.ua. У листі потрібно вказати посилання на дійсний профіль та надіслати копію документів, які підтверджують офіційну реєстрацію у ЦВК/посвідчення довіреної особи.

У МВС зазначили, що кіберполіція погодила з офісом Facebook спрощену та прискорену процедуру верифікації для кандидатів у президенти України.

Станом на 19 лютого лише 9 з 44 офіційно зареєстрованих кандидатів мають “blue badge” на своїх офіційних сторінках, повідомило МВС України.

Раніше повідомлялося, що Facebook запровадить обмеження на політичну рекламу перед виборами в Україні, щоб звести нанівець спроби втрутитися у вибори. Рекламу зможуть розміщувати лише ті рекламодавці, що перебувають на території країни. 

Facebook видалив майже п'ять сотень сторінок, створених російською фабрикою тролів

Facebook видалив майже п'ять сотень сторінок, створених російською фабрикою тролів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація