Кіберполіція заблокувала піратський сайт, який незаконно транслював "Кіборгів"

Кіберполіція заблокувала піратський сайт, який незаконно транслював "Кіборгів"

Поліція заблокувала піратський сайт / Фото: Національна поліція України

Правоохоронці також встановили особу, причетну до адміністрування сайту.

Співробітники поліції заблокували піратський сайт kinoprostir.com, який незаконно транслював українську стрічку "Кіборги".

Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

"Сервер ресурсу знаходився за межами України. Сам сайт kinoprostir.com діяв протягом останніх трьох років. Внаслідок його протиправної діяльності правовласникам було завдано збитків більше ніж на 2,5 мільйона гривень. Сьогодні, 8 червня, роботу сайту було припинено", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що інформацію про ресурс отримали від Української антипіратської асоціації. Після низки оперативних заходів співробітники поліції виявили 31-річного чоловіка, котрий був адміністратором сайту. 

За місцем проживання зловмисника у Києві було проведено санкціонований обшук, вилучено комп'ютерну техніку, банківські картки, електронні носії інформації, мобільний телефон. Після експертизи буде вирішуватися питання про оголошення підозри. Адміністратору сайту загрожує до шести років ув'язнення.

Нагадаємо, Верховна Рада України у вівторок, 15 травня, ухвалила законопроект, яким передбачається посилення захисту авторських прав шляхом визначення засад роботи організацій колективного управління. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація