Кількаметровий водограй: у Чернівцях прорвало щойно відремонтований водогін

Кількаметровий водограй: у Чернівцях прорвало щойно відремонтований водогін

Кількаметровий водограй: у Чернівцях прорвало щойно відремонтований водогін

Без води тепер чи не половина містян.

У середмісті Чернівців прорвало відремонтований водогін, ще й із такою силою, що струмінь води  здійнявся на кілька десятків метрів і вимальовував різноманітні фігури.

Про це повідомляє кореспондент ТСН Валерій Кузнєцов.

Без води тепер чи не половина Чернівців, хоча до цього кілька багатоповерхівок було без води ще з п’ятниці, тоді стався перший прорив, цей вже після ремонту.  Рвонуло з’єднання між трубами, пояснюють у водоканалі. Не витримало високого тиску, коли запустили воду. "Без вихідних працювали, зробили магістральний водопровід, змонтували, з’єднали з нержавного  металу "полотнами", зробили пробний запуск, почали набирати воду…", — пояснює головний інженер підприємства "Чернівціводоканал" Юрій Рихло.

Гейзер Проспект Незалежності 116в

Опубліковано Костянтином Червенюком Середа, 14 жовтня 2020 р.

Вся проблема у діаметрі водогону, виправдовуються комунальники. Адже на заміну розірваної труби змогли знайти лише металеву й іншого розміру, бо інакше б люди сиділи без води цілий місяць. Тому довелося винаходити конструкцію, яка не витримала тиску. Повністю замінити водогін мерія теж не може. "Складність у тому, що саме такої труби нема, вона з Чехії, треба її замовляти", — каже секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

Нині комунальники шукають трубу потрібного діаметру по всій Україні. Воду обіцяють дати за кілька днів.

Сам фонтан, який вже встигли назвати новою атракцією Чернівців, комунальники перекрили. Але кадри з водограєм продовжують жити у соцмережах і набирають переглядів. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандал навколо Труби
Наступна публікація