Кількість постраждалих від кишкової інфекції в Ізмаїлі перевалила за 400 осіб

Кількість постраждалих від кишкової інфекції в Ізмаїлі перевалила за 400 осіб

Фото: УНІАН

Наразі було виписано та переведено на амбулаторне лікування 139 осіб, з них 56 дітей.

Станом на ранок понеділка, 20 червня, в стаціонарах міста і району знаходяться 219 осіб. Всього з початку спалаху було госпіталізовано 405 осіб.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

За його словами, з метою профілактики було прийнято рішення провести гіперхлорування мереж водопостачання - у зв'язку з тим, що норовірус і ротавірус стійкі до тієї дозі хлору, яка застосовується для стандартного знезараження води.

Абрамченко також зазначив, що при проведенні гіперхлорування вода буде непридатною для використання.

За шість годин до початку цих робіт населення міста Ізмаїла буде попереджено - з тим, щоб зробити необхідний запас води.

Проте за інформацією Головного управління ДСНС в Одеській області, до лікарень звернулися 399 осіб, з яких більш ніж 240 дітей, повідомляло УНІАН.

З 16 по 19 червня до лікувальних установ з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт" звернулися 399 осіб, з яких 241 дитина.

Загалом постраждалі - це жителі Ізмаїла, а також сіл Броска і Матроска Ізмаїльського району.

Станом на 7 годину ранку 20 червня у медичних установах Ізмаїла перебувають 260 осіб, зокрема 185 дітей.

Переведено на амбулаторне лікування 139 осіб, з них 56 дітей.

Як зазначило джерело в Одеській обласній державній адміністрації, загальна кількість тих, хто звернулися за медичною допомогою - близько 420 осіб.

Нагадаємо, увечері суботи, 18 червня, кількість жителів Ізмаїла Одеської області, які звернулися до лікарень із гострими кишковими інфекціями, сягнула понад 300 осіб.

Жителі Ізмаїла звертаються до лікарень з отруєннями два дні поспіль. У всіх діагностують гострі кишкові інфекції. Люди пили водопровідну воду, в яку могли потрапити нечистоти після проливного дощу в місті.

В Ізмаїлі оголосили надзвичайну ситуацію. У місті закрили всі заклади громадського харчування та ринки. У магазинах заборонили продавати продукти, що швидко псуються. Водночас містяни активно скуповують у крамницях бутильовану воду та продукти харчування. У місті виставили охорону біля водойм, людям не дозволяють у них купатися. Працівники санепідемслужби проводять заходи з дезінфекції по всьому місту.

За фактом масового отруєння людей в Ізмаїльському районі Одеської області відкрито кримінальне провадження.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація