Кількох суддів пограбували після оприлюднення декларацій – Голова ради суддів

Кількох суддів пограбували після оприлюднення декларацій – Голова ради суддів

Фото: УНІАН

Про суми награбованого Сімоненко не захотіла говорити.

Голова ради суддів, суддя Верховного суду Валентина Сімоненко розповіла ТСН, що кілька суддів стали жертвами пограбування. Про те, кого саме та на скільки пограбували, суддя не розповіла, бажаючи зберегти їхню приватність.

"Щоб цю інформацію розголошували, напевно, без згоди не можна це робити. Не тому, що там якось багато майна. Просто я ж вам кажу - це дуже неприємно. Дуже неприємні події відбуваються відносно суддів", - каже Сімоненко.

Суддя вважає, ці пограбування можуть бути пов'язані з оприлюдненням е-декларацій, оскільки раніше, каже, подібних фактів не було.

"Це відбулось буквально через тиждень після того, як декларація була оприлюднена. Тому що до цього часу в принципі всі, хто знав цих суддів, вони знали їхні і статки, і майно – і нічого такого не відбувалося. Можливо, якось була розповсюджена інформація щодо знаходження, де проживає, де зберігає майно. Не можна сказати, що це безумовно в зв'язку з оприлюдненням, але питання виникає: чому саме після того, як була оприлюднена", - припускає суддя.

Нагадаємо, НАБУ заявило, що в Україні першими перевірять е-декларації нардепів, суддів та прокурорів. 11 листопада НАЗК затвердило порядок проведення контролю та повної перевірки електронних декларацій українських чиновників. 

Кореспондент ТСН Тетяна Боковня

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація