Кілометровий герб, гиря, яка каже "Слава Україні" і "пісочний" рекорд: які подарунки українці зробили на День Незалежності (фото, відео)

Кілометровий герб, гиря, яка каже "Слава Україні"  і "пісочний" рекорд: які подарунки українці зробили на День Незалежності (фото, відео)

Фото: соцмережі

Спеціально до Дня Незалежності українці створили національні символи, які видно навіть з неба.

Україна сьогодні, 24 серпня, відзначає 30-ту річницю Незалежності. З нагоди пам'ятної дати українські винахідники та рукодільники створили безліч подарунків, які вражають своїм масштабом і автентичністю.

ТСН.ua зібрав найцікавіші проєкти, презентовані спеціально до Дня Незалежності України.

Гиря зі штучним інтелектом

У Вінниці місцевий винахідник створив спортивний снаряд, який після кожних 30 підняттів вимовляє фразу "Слава Україні". У 6-кілограмову гирю вбудований спеціальний давач, який автоматично визначає якість виконання вправ, кількість повторень і витрачені калорії.

Андрій Турко — творець незвичайного снаряда — приурочив випуск гирі до Дня Незалежності. В майбутньому планується запустити гирьовий флешмоб, а також змагання між Вінницею та Києвом.

"Ми зараз думаємо, щоб це було офіційне спортивне змагання. Плануються змагання між Вінницею та Києвом. Єдине, ми намагаємося встигнути залагодити всі організаційні питання", — зазначив винахідник Андрій Турко.

"Пісочний" рекорд

У Вінниці художники центру пісочного мистецтва створили історико-краєзнавчу шоу-програму "Мальовнича Вінниччина: від давнини до сучасності". Примітно, що сам рекорд був встановлений в ніч проти 24 серпня.

“Такого Вінниця  ще не знала і не бачила. Уперше методом піскової анімації на екрані ожили історичні моменти розвитку Поділля і України — від найдавніших часів до сучасності. Вперше 30 маленьких чарівників пожертвували своїми законними кількома годинами сну, щоб першими привітати українців з 30-річчям відновлення Державної Незалежності України”,  — підкреслив представник Книги рекордів України Вадим Вітковський.

Величезний Національний герб на полі

У селищі Велика Олександрівка Київської області на площі в 60 тисяч квадратних метрів агрономи висіяли на полі герб України. Щоб його створити, хліборобам знадобилося використовувати спеціальні добрива, насіння, а також систему захисту, яка дозволила зерновій культурі розростися і залишатися зеленою. До слова, тризуб потрапив до Національного реєстру рекордів України.

Фото: соцмережі

“Рекордний тризуб висіяний на полі за 12 кілометрів від аеропорту Бориспіль і його добре видно з вікон літаків, які пролітають над ним”, — відзначила керівниця Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова

Гімн у виконанні козаків

А в Національному заповіднику Хортиця козаки виконали гімн України. І зробили це так, що захоплює дух. Відео опублікували на офіційній сторінці заповідника в Мережі.

Герб, розміром в кілометр

Ще одним рекордом відзначилася Вінниця. Там фермери на полі з гірчицею створили герб розміром в 500 метрів в ширину і понад кілометр у довжину. Поруч з Національним символом України агрономи "написали" і цифру “30”. Герб такого розміру став рекордсменом.

"Це український національний рекорд. З гербом дуже багато рекордів — з квітів робили і навіть з пластикових кришечок, їх багато щорічно і вони актуальні", — сказав експерт Національного реєстру рекордів Олег Волочков.

Прапор України в небі над столицею

Кілька національних рекордів були встановлені 23 серпня, на День Державного Прапора України. У Києві злетів дрон з 30-кілограмовим синьо-жовтим символом свободи. Площа прапора — понад 300 квадратних метрів. А на аеродромі Бородянка парашутист стрибнув з прапором України, розмірів в 500 "квадратів".

Екранізація історії України та перформанс наприкінці розчулили Головнокомандувача ЗСУ

Екранізація історії України та перформанс наприкінці розчулили Головнокомандувача ЗСУ

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
30-та річниця Незалежності України
Наступна публікація