Кінець спеки. Народний синоптик прогнозує дві хвилі похолодання у серпні і дощі

Кінець спеки. Народний синоптик прогнозує дві хвилі похолодання у серпні і дощі

Фото: УНІАН

Зниження температури варто очікувати вже незабаром, каже експерт.

У серпні буде дві хвилі похолодання. Про це ТСН.ua розповів народний синоптик Леонід Горбань.

Різке зниження температури відбудеться вже у четвер, 17 серпня. Протягом чотирьох днів, до 22 серпня, температура вдень триматиметься на рівні 21-22 градусів тепла.

Як убезпечити себе під час відпочинку на пляжах

Як убезпечити себе під час відпочинку на пляжах

Після цього в Україні знову відбудеться потепління до 25-26 градусів вдень, яке триватиме до 26 серпня.

"А вже з 26 серпня відбудеться вже повне пониження температури. І з 28-29 серпня розпочнуться дощі. Падіння температури складатиме до 20-21 градусів вдень", - розповів Горбань.

Як і фахівці Укргідрометцентру, народний синоптик порівнює цьогорічну спеку з літом 2010 року.

"Тільки тоді центр засухи прораховувався у Поволжі. Мій розрахунок вказував на те, що в радіусі 1,5 тис. км навколо Поволжя жодного врожаю не буде. І тоді дійсно сім областей РФ збирання врожаю не робили, все згоріло. А цього року центром засухи стала європейська частина континенту. Що відбувається в Італії, Португалії, Іспанії, Хорватії, Чорногорії, Греції, Болгарії, Румунії - видно у ЗМІ. Центр цього антициклону поширюється до 3 тис. км, тож і ми потрапили у цю зону", - пояснив народний синоптик доволі високі цьогорічні температури.

У Європі вирує пекельний антициклон циклон "Люцифер"

У Європі вирує пекельний антициклон циклон "Люцифер"

Довідка. Народний синоптик Леонід Горбань робить прогнози, використовуючи закономірності впливу планет Сонячної системи на клімат Землі. У своїй роботі він послуговується методикою розрахунку числових рядів планет, яку було виявлено ще у древньому Китаї. Цієї працею цікавився, зокрема, Піфагор.

Згодом ці напрацювання потрапили до Якова Брюса, російського вченого за Петра І, який став першим, хто застосував ці числові ряди планет до прогнозування погоди. 1709 року він випустив "Брюсовий календар", яким як настільним довідником близько 200 років послуговувалися російські землероби.

Повʼязані теми:

Наступна публікація