Київське видавництво випустило гру для дітей з "російським" Кримом

Київське видавництво випустило гру для дітей з "російським" Кримом

На сайті вже визнали помилку та перепросили за неї.

У Києві приватна фірма надрукувала розвивальні ігри для дітей "Країни-прапори-столиці", де Крим опинився поза Україною. Першими невідповідність помітили покупці в Харкові та обурилися, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"На картках у склад Російської Федерації було включено Крим, а в Україні його не було", - розповів журналіст видання 057.ua Ігор Шульгач. У торговельний центр, де розташований магазин із розвивальними іграми для малюків, знімальну групу не пустили, мотивуючи забороною зйомки у приміщенні. У крамниці пояснити ситуацію та уточнити кількість проданих наборів відмовилися.

Київська фірма, яка виготовляє ігри для дітей, на картках зобразила Крим російською територією

Київська фірма, яка виготовляє ігри для дітей, на картках зобразила Крим російською територією

В іншій крамниці, де теж продають літературу для дітей, продемонстрували український варіант карток і запевнили, що в них Крим – це Україна. "Друкується українською мовою, друкується в Харкові. Інших у нас немає", - каже продавчиня Тетяна.

На книжковому ринку в Києві товар підприємства "Вундеркінд із пелюшок" є лише в одного продавця, і україномовна карта України там правильна. Підприємство, що виготовило сумнівні картки, зареєстроване на Олену Єпанову. За адресою, що вказана на товарі, як місце реєстрації підприємства, знаходиться звичайна квартира в столичній багатоповерхівці. Двері її ніхто не відчиняє. А телефоном представниця компанії-виробниці твердить, що закралася помилка, якої припустилася дизайнер, коли брала мапу України в інтернеті. "Ми недогледіли. Ми дизайнерку звільнили", - кажуть у фірмі.

Виробники переконують, що до Росії свій товар не відправляють. Разом із тим, у російських інтернет-магазинах дитячих товарів картки київської фірми є у вільному продажу й саме ця серія продається за рублі. В інших видавництвах упевнені, що таку ситуацію мають досліджувати спеціальні правоохоронні органи.

Кореспондент ТСН Оксана Щербина

Повʼязані теми:

Наступна публікація