Київського суддю, що засудив радянського дисидента до 10 років таборів, нагородили орденом

Київського суддю, що засудив радянського дисидента до 10 років таборів, нагородили орденом

Фото: УНІАН

У Порошенка відмовились повідомляти, за які заслуги він був нагороджений.

Адміністрація президента України Петра Порошенка підтвердила, що київський суддя Григорій Зубець отримав орден князя Ярослава Мудрого 5 ступеня.

Відповідь АП на свій запит опублікував кореспондент австрійського агентства преси Гервіг Гьоллер, передає УП.

У Порошенка наголошують, що суддю нагородили орденом за клопотанням Ради суддів України та письмової підтримки Державної судової адміністрації України.

У відповіді зазначається, що в нагородному листі наводяться конкретні заслуги Зубця, які стали підставою для призначення йому державної нагороди. Але що це за заслуги, в АП не називають через те, що у нагородному листі містяться персональні дані, які відносять до конфіденційної інформації.

АП мне написала. Киевский судья, который в 1984 году дал диссиденту и переводчику Валерию Марченко (1947-1984) 10 лет (ч...

Опубліковано Herwig Höller 20 жовтня 2017 р.

Григорій Зубець у 1983-1984 роках засудив радянського дисидента Валерія Марченка до 10 років таборів особливого режиму і 5 років заслання. Марченко на той момент був важко хворим і у жовтні 1984 року помер у тюремній лікарні через відмову нирок.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко відзначив колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня. Як зазначається, орденом він був нагороджений за значний особистий внесок у реалізацію євроінтеграційних прагнень України, запровадження Євросоюзом безвізового режиму, зміцнення міжнародного авторитету держави, багаторічну плідну працю та високий професіоналізм. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація