Клімкін заявив, що "дуже стримано" ставиться до припинення залізничного сполучення з РФ

Клімкін заявив, що "дуже стримано" ставиться до припинення залізничного сполучення з РФ

Фото: Reuters

За його словами, потрібно враховувати інтереси людей, а не лише вигукувати політичні гасла.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що в питанні припинення залізничного сполучення з Росією потрібно виходити не лише з політичних позицій, а й враховувати інтереси людей.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами 22 серпня, передає УНІАН.

"Тому чесно маємо подивитися на цю проблему загально, а не шляхом політичних гасел. Я готовий обговорювати цю проблему, але ця проблема має бути вирішена саме в контексті боротьби з Росією як агресором, і розуміючи, що люди не мають страждати", - заявив Клімкін.

За його словами, мільйони українців їздять до Росії не через те, що вона їм подобається, а з особистих причин – до родичів або на заробітки.

"Я хочу, щоб ми всі були послідовними. Якщо ми кажемо, що такого сполучення у нас не має бути, всі ті сотні тисяч і мільйони українців, які їздять, яким чином ми до них ставимося? Що, ми маємо назвати їх зрадниками?" - підкреслив очільник українського МЗС.

На уточнювальні запитання журналістів Клімкін відповів, що загалом ставиться до цього питання "дуже стримано".

"Потрібно подивитися на всі аспекти. Це не означає, що ми маємо зберегти саме цю сітку сполучення, яка в нас є зараз. Але, знову ж таки, є політика і є люди", - наостанок зазначив він.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна збирається припинити залізничне сполучення із Росією. 16 серпня він зауважив, що анонсовані обмеження стосуватимуться не тільки залізничного пасажирського сполучення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація