Колапс на кордоні. Через кілометрові черги люди кілька діб не можуть потрапити до Польщі

Колапс на кордоні. Через кілометрові черги люди кілька діб не можуть потрапити до Польщі

Фото: УНІАН

На деяких пропускних пунктах черги простягнулися на десятки кілометрів.

На пунктах пропуску українсько-полського кордону утворилися кілометрові черги. Люди не можуть в'їхати на територію по кілька діб.

Як розповіли ТСН.ua українці, що чекають своєї черги на кордоні в пункті пропуску Смільниці 22 грудня, черга не рухається вже протягом 5 годин, а дехто чекає на свою можливість потрапити до Польщі 40 годин.

Про ще гіршу ситуацію повідомляють ті, хто намагається перетнути кордон у Шегині, там автомобільний затор простягнувся на десятки кілометрів. Очевидці розповіли, що деякі автомобілі чекають вже три доби.

У Державній митній службі в коментарі ТСН.ua пообіцяли спробувати вплинути на ситуацію, однак зізнаються, що нівелювати черги на кордоні без будівницітва нових пунктів пропуску та розширення наявних не вдасться. 

Керівник митниці Максим Нефьодов розповів, що на українсько-польському кордоні спостергаються дещо більші проблеми, ніж на пунктах пропуску Румунії чи Угорщини.

"Не хочемо перекладати відповідальність на польських колег, але так склалося, що робота на кордонах з Румунією чи Угорщиною йде дещо швидше. Ми не можемо пропустити більше автомобілів, ніж це робить польська сторона. От, наприклад, шойно телефонував на пункт до Смільниці, там в української сторони є вільні кабінки, тобто пропускати людей можна, однак польські митники працюють дещо повільніше", - сказав Нефьодов.

Однак він визнав, що пришвидшення роботи все одно не вирішить глобально проблему, лише може збільшити  пропуснку здатність на 15, максимум 20% та пообіцяв взятися за комплексне вирішення кілометрових черг на польському кордоні польському наступного року ввівши, спільний контроль, будівництвом пропускних пунктів та запровадженням електронних черг.

Найскладніша ситуація, за його словами, спостерігається на пункті пропуску Краковець. Аби домовитися про нагальне вирішення проблеми та пришвидшення роботи, Нефьодов пообіцяв особисто поїхати на західний кордон вже в понеділок.

Нагадаємо, нещодавно величезні черги виникли на українсько-польському кордоні у пункті пропуску "Ягодин". Вантажівки розтягнулись трасою на п'ятнадцять кілометрів. Дехто з водіїв чекав п'ять діб.

На пункті пропуску "Ягодин" між Україною і Польщею у черзі досі стоять 750 вантажівок

На пункті пропуску "Ягодин" між Україною і Польщею у черзі досі стоять 750 вантажівок

Повʼязані теми:

Наступна публікація