Коли і чому відпочиваємо у травні: перелік вихідних

Коли і чому відпочиваємо у травні: перелік вихідних

Фото: УНІАН

Травнені свята 2020 року: коли відпочиваємо

Травень, як завжди, багатий на вихідні дні і в Україні ми відпочиватимемо 1, 2, 3, 9, 10 та 11 травня. Бо цього року традиційні 1 та 9 травня розтягнуться кожен на три вихідних дні.

У травні в Україні заплановано два державних свята - День праці і День перемоги. Згідно з рішенням Кабінету міністрів України, дати цих свят - 1 та 9 травня - є офіційними вихідними.

Які свята

1 травня - День праці. Він припав на п'ятницю, тому відпочиваємо три дні поспіль - 1, 2 та 3 травня.
9 травня - День перемоги над нацизмом. Буде у суботу, тому українці відпочиватимуть цілих три дні - 9, 10 та 11 травня. А переддень 8 травня скорочений на одну годину на честь свята.

Фото: УНІАН

Більше того, як видно у календарі, в травні 2020 року буде 5 субот та 5 неділь. Таким чином, в останній місяць весни українці отримають 19 робочих і 12 офіційних вихідних та святкових днів.

Чому залишатися вдома

Однак погуляти цього року на травнені свята не вдасться. 22 квітня Кабінет міністів Україні подовжив дію карантину, який ввели через поширення коронавірусної хвороби, до 11 травня.

Раніше уряд заборонив відвідувати парки та сквери, ходити більше, ніж удвох, гуляти з дітьми та багато іншого.

Фото: УНІАН

Тобто всі 6 травневих вихідних доведеться провести вдома. Але це правильне рішення, бо 23 квітня в Україні зафіксували вже 7170 випадків коронавірусної хвороби, що стало новим антирекордом.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація