Колишнього топменеджера "Укрзалізниці" підозрюють у розкраданні понад 58 мільйонів

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру.

Служба безпеки України викрила колишнього топменеджера "Укрзалізниці" на розкраданні мільйонів гривень. Кошти були виділені на ремонт рухомого складу товариства.

Про це у вівторок, 23 лютого повідомляє пресцентр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що посадовець залучив до підрядних робіт фірму, зареєстровану на підставну особу. У підприємства були необхідні виробничі потужності і кваліфікований персонал. Насправді роботи фактично виконували працівники "Укрзалізниці" із використанням запасних частин невідомого походження. Ремонт здійснювався у значно менших обсягах, ніж передбачено регламентом, та з порушенням технологічних норм", - йдеться у повідомленні.

Ініційовані СБУ у межах досудового розслідування експертизи встановили факти нанесення збитків АТ "Укрзалізниця" на загальну суму майже 58,6 млн грн, через що також була протиправно занижена база оподаткування на 6,4 млн грн.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Раніше правоохоронці викрили розтрату службовими особами "Укрзалізниці" понад 4,5 мільйона гривень державних коштів. Аби привласнити кошти, вони оформили низку договорів на виконання підрядних робіт. 

Також окремі керівники "Укрзалізниці" організували корупційну схему в контейнерних перевезеннях. Вкрадені гроші співробітники УЗ ховали в холодильнику. 

Як пасажири Укрзалізниці страждають від клопів, які живуть у вагонах – "Секретні матеріали"

Як пасажири Укрзалізниці страждають від клопів, які живуть у вагонах – "Секретні матеріали"

Повʼязані теми:

Наступна публікація