Колмогоров заявив, що рішення стріляти прийняв самостійно

Колмогоров заявив, що рішення стріляти прийняв самостійно

Колмогоров заявив, що рішення стріляти прийняв самостійно

Фото: Борислав Береза / Facebook

А також зазначив, що не залишить службу.

Звільнений з-під варти Сергій Колмогоров заявив, що кожен прикордонник, згідно з інструкцією, самостійно ухвалює рішення відкривати вогонь чи ні, пише Інтерфакс-Україна.

"Наказ у мене був зупинити машину, затримати й оглянути. Рішення стріляти або не стріляти в Держприкордонслужбі кожен прикордонник приймає сам, коли він заступає у наряд, згідно з 200-м наказом", - зазначив він.

Та додав, що вважає, що став фігурантом цієї справи через чиюсь особисту неприязнь до нього.

 Своєю чергою, керівник групи прикордонної служби в секторі "М" АТО генерал-майор Олег Медведчук зазначив, що розгляд справи, скоріш за все, буде перенесено на більш віддалену від фронту територію, оскільки місцеві суди можуть мати трохи упереджене ставлення до справи.

"Місцеві суди мають зв'язки з окупованими територіями, там живуть їхні рідні, перебуває їхнє майно, на них може бути вплив, і це потрібно однозначно враховувати", - пояснив він.

Ще раніше Сергій Колмогоров заявив, що обов`язково повернеться до лав прикордонників.

Нагадаємо, 6 листопада, Вищий спецсуд з розгляду кримінальних і цивільних справ відправив на перегляд справу Сергія Колмогорова, засудженого до 13 років ув'язнення за вбивство людини на посту 2014 року. А також звільнив його з-під варти.

Прикордонника звинувачували у вбивстві жінки, яке сталося у вересні 2014 року. Тоді прикордонники, серед яких був і Колмогоров, розстріляли з автоматів автомобіль Skoda на околиці Маріуполя, який, начебто, подавав дивні сигнали фарами у бік моря. Пасажирка авто загинула.

Засудженого на 13 років прикордонника суд відпустив з-під варти

Засудженого на 13 років прикордонника суд відпустив з-під варти

Повʼязані теми:

Наступна публікація