Команда з "ДНР" взяла участь у карате-турнірі в Токіо. Українське МЗС передало ноту Японії

Команда з "ДНР" взяла участь у карате-турнірі в Токіо. Українське МЗС передало ноту Японії

Фото: Associated Press

Посольство України наразі продовжує вживати заходів щодо з’ясування усіх обставин цієї події.

Посольство України в Японії передало японському МЗС ноту через участь "представників" так званої "ДНР" у кубку світу з карате, проведеному організацією "Всесвітня федерація каратеноміті" у Токіо 7-10 листопада.

Про це повідомляється на сторінці українського диппредставництва у фейсбуці.

Як зазначається, всесвітня федерація каратеноміті є приватною організацією, її напрям карате є маловідомим як в Японії, так і загалом у світі.

"12 листопада 2019 року в інформаційному просторі з’явились повідомлення про участь "представників" так званої "ДНР" у "9-му кубку світу з карате", проведеному "всесвітньою федерацією каратеноміті" у Токіо 7-10 листопада 2019 року. У зв’язку з цим, того ж дня посольство України вжило заходів з метою з’ясування достовірності відповідного факту”, - йдеться у повідомленні.

Згодом представник секретаріату цієї організації підтвердив факт запрошення спортивної команди, тренувальний клуб якої розташований на території тимчасово окупованої частини Донецької області України.

"У рамках заходів дипломатичного реагування посольство України привернуло увагу МЗС Японії до зазначеного факту та передало японській стороні ноту з викладенням відповідної офіційної позиції української сторони", - йдеться у публікації.

Посольство України наразі продовжує вживати заходів щодо з’ясування усіх обставин цієї події.

"Посольство України вважає за необхідне наголосити на тому, що з самого початку російської військової агресії проти України позиція Японії щодо безумовної підтримки суверенітету та територіальної цілісності нашої держави є послідовною та незмінною, і тому оприлюднені деякими ЗМІ спекуляції щодо можливої зміни цієї позиції японського уряду не мають жодних підстав", - наголошують в українському дипвідомстві.

Коментар Посольства України в Японії 12 листопада 2019 року в інформаційному просторі з’явились повідомлення про участь...

Опубліковано Посольство України в Японії/Embassy of Ukraine in Japan/在日ウクライーナ大使館 Середа, 13 листопада 2019 р.

Раніше Чехія запросила на офіційні заходи 28 жовтня, присвячені державному святу Республіки, представників псевдо-кримськотатарської організації "Кирим бірлігі", підконтрольної російській окупаційній владі в Криму. Посольство України наголосило, що такі дії є особливо цинічними на тлі того, що на окупованому півострові тривають утиски кримських татар.

Повʼязані теми:

Наступна публікація