Командира "Бердянська" захищатиме адвокат Савченко та Клиха

Командира "Бердянська" захищатиме адвокат Савченко та Клиха

Ілля Новіков / Фото: УНІАН

Всі затримані українські моряки отримали своїх захисників.

Українським морякам, яких незаконно утримують в Росії, винайняли адвокатів. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook омбудсмен Людмила Денисова.

"Оплата адвокатських послуг здійснюватиметься за договорами, які укладатиме в Москві уповноважена особа МЗС України. Всі видатки бере на себе українська держава. Вони складатимуться з гонорару та додаткових витрат, яких потребуватимуть захисники українських моряків.Термін дії договорів поширюватиметься на весь період попереднього слідства. З початку слідчих дій, від 11 грудня, кожному полоненому українському моряку буде забезпечено повноцінний захист", - повідомила Денісова.

Кожен український військовополонений, який незаконно утримується у Російській Федерації, вже має власного адвоката....

Опубліковано Людмилою Денісовою Понеділок, 10 грудня 2018 р.

Командира "Бердянська" Романа Мокряка захищатиме російський адвокат Ілля Новіков, відомий за справами інших незаконно утримуваних у російських тюрмах українців – Надії Савченко, Станіслава Клиха та Володимира Карпюка.

Я принял защиту командира "Бердянска" Романа Мокряка по делу об "инциденте в Керченском проливе"

Опубліковано Ильєю Новиковим Понеділок, 10 грудня 2018 р.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили до СІЗО у Москві. Всіх їх звинувачують у начебто незаконному перетині російського кордону.

Повʼязані теми:

Наступна публікація