Командувач українського флоту підтвердив, що США запропонували Україні військові фрегати

Командувач українського флоту підтвердив, що США запропонували Україні військові фрегати

Фото: usnavy

Пропозиція вивчається українською стороною.

Україна отримала від США пропозицію про передачу двох військових фрегатів типу Oliver Hazard Perry як військово-технічну допомогу.

Про це в інтерв'ю "5 каналу" повідомив адмірал, командувач Військово-Морських Сил ЗСУ Ігор Воронченко.

За його словами, ці фрегати були виведені зі складу американського флоту у 2013-2015 роках. Воронченко зазначив, що кораблі такого типу Україні потрібні, але "потрібні на перспективу". Зараз пропозиція США вивчається українською стороною.

"Ми прораховуємо безпосередньо, як ми будемо приймати, в якому стані, що для цього потрібно, скільки вони будуть коштувати. Приблизно 25 мільйонів доларів США коштує щорічна експлуатація такого типу фрегата з урахуванням заробітної плати екіпажу, його ремонту", - сказав Воронченко.

Командувач ВМС України розповів, що сама вартість корабля становить 30% від усього його шляху експлуатації, ще 60-70% - це витрати на утримання, модернізацію та утилізацію судна.

Раніше видання "theБабель" з посиланням на джерело у Військово-морських силах України повідомляло, що Сполучені Штати можуть передати Україні військові фрегати типу Oliver Hazard Perry. З пропозицією щодо передачі кораблів звернулося посольство США, але в українському флоті ще не прийняли рішення.

Фрегати можна буде використовувати в Чорному морі, але для Азовського вони не підійдуть через велике осідання.

Фрегати типу Oliver Hazard Perry будувалися протягом 1975—2004 років. Ці кораблі можуть бути озброєні 76-мм артилерійськими установками, 20-мм зенітними артилерійськими установками та торпедними апаратами. Крім США, такі фрегати перебувають на озброєнні флотів Туреччини, Тайваню, Австралії, Іспанії, Єгипту, Польщі, Бахрейну, Пакистану. 

США готові передати Україні два бойові фрегати типу Oliver Hazard Perry для захисту з моря

США готові передати Україні два бойові фрегати типу Oliver Hazard Perry для захисту з моря

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація