Комісарка Ради Європи Міятович збирається відвідати окупований Крим

Комісарка Ради Європи Міятович збирається відвідати окупований Крим

Комісарка Ради Європи Міятович збирається відвідати окупований Крим

Фото: УНІАН

Дата візиту, за словами комісарки, поки не підтверджена.

Комісарка Ради Європи з прав людини Дуня Міятович планує відвідати окупований Росією Крим. 

Про це повідомляється на сторінці комісарки з прав людини Ради Європи у Facebook.

"Коментуючи деякі заяви, що поширюються у засобах масової інформації та в Інтернеті щодо мого візиту до Криму, я хочу наголосити, що дійсно планую поїхати до Криму, але поки що це не підтверджено", - йдеться у повідомленні.

За словами Міятович, наразі існує "багато питань, які необхідно роз'яснити", щоб вона могла займатися правозахисною діяльністю на півострові.

In relation to some declarations that are circulating through the media and online concerning my visit to Crimea, I wish...

Опубликовано Council of Europe Commissioner for Human Rights Вторник, 11 июня 2019 г.

Зазначимо, раніше у МЗС РФ повідомили про "досягнуті домовленості" щодо поїздки Дуні Міятович до Криму. За даними відомства, візит нібито заплановано на 7-11 жовтня. 

Водночас в українському МЗС нині інформацію не коментують.

Нагадаємо, 16 березня 2014 року в Криму провели псевдореферендум, під час якого переважна більшість кримчан нібито висловилися за незалежність півострова і приєднання до складу Росії. Його результати не визнали ні Україна, ні більшість країн-членів ООН. 18 березня 2014 року в Москві оголосили про входження Криму до складу РФ. Документ про приєднання Путін підписав з самопроголошеною владою півострова.

Низка країн виступили з засудженням окупації Криму і закликали Росію відновити територіальну цілісність України в її колишніх кордонах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація