Комітет Ради сьогодні розгляне законопроект про реінтеграцію Донбасу

Комітет Ради сьогодні розгляне законопроект про реінтеграцію Донбасу

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

У документі Росію визнають країною-агресором.

Сьогодні, 4 жовтня, Комітет Верховної Ради з нацбезпеки на своєму засіданні розгляне проект закону про статус тимчасово окупованих територій Донбасу.

Про це сьогодні в кулуарах повідомив секретар комітету Іван Винник, передає РБК-Україна.

"Президент України скористався своїм правом невідкладного внесення законопроекту, невідкладного розгляду в сесійній залі, сьогодні комітет розгляне", - заявив він.

Нардеп підкреслив, що в разі прийняття документа Україна визнає Росію агресором на офіційному рівні.

Також законопроект передбачає політико-дипломатичні методи відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, не виключають й силову складову.

Окрім цього, на засіданні комітету з нацбезпеки розглянуть питання про ситуацію в Калинівці на Вінниччині.

Нагадаємо, закон про реінтеграцію Донбасу мали внести до парламенту 4 жовтня. Про це депутатам повідомив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, який прийшов до них обговорити проект на закритій зустрічі. Що буде в законі, Єлісєєв говорив розпливчасто. Запрошені на обговорення депутати з так званої "мінської платформи" з'ясували, що в законі Росія буде визначена як агресор, неконтрольовані території названі окупованими, а ще йтиметься про допуск миротворчої місії. 

З цим законом так довго тягнули, що майже спізнились. 18 жовтня спливає термін особливого самоврядування на Донбасі. А зволікали в Адміністрації президента тому, що чекали остаточного узгодження ідеї введення миротворців з міжнародними партнерами. 

Уповноважена президента у мінському процесі Ірина Геращенко каже, що закон про Донбас допоможе зберегти міжнародні санкції проти Росії. Також вона пообіцяла несподіванки в президентському законопроекті

Президент має внести у Верховну Раду законопроект про реінтеграцію Донбасу

Президент має внести у Верховну Раду законопроект про реінтеграцію Донбасу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація